Menu
 
 

:: Home
:: Bookmark ons
:: Adverteren
:: Zoek
:: Opnieuw

 
 
Google
 
 
Audio apparatuur
 
   
   
 
Video apparatuur
 
   
   
 
TVapparatuur
 
 

:: LCD
:: LED TV
:: Plasma
:: Televisie
:: Breedbeeld
:: TV-Video combi
:: Monitor
:: Beamer
:: Projector

----------------------------
CAR AUDIO
---------------------------
:: Radio
:: MP3 speler
:: CD speler
:: DVD Speler
:: CD wisselaar
:: Monitor
:: Baspijpen
:: Booster
:: Subwoofer
:: Tweeter
:: Luidspreker
:: Boxen
:: Cassettedeck

 
   
 
Philips apparatuur
 
   
 
Blaupunkt apparatuur
 
 

:: Versterker
:: Receiver
:: Cd speler
:: Cd wisselaar
:: Cassettedeck
:: Tuner
:: Equalizer
:: HIFI set
:: Mini set
:: Midi set
:: Audio set
:: Surround set

 
 
Bose apparatuur
 
 
B&O apparatuur
 
 
Marantz apparatuur
 
 
Aiwa apparatuur
 
   
 
Benq apparatuur
 
   
   
 
Vincent apparatuur
 
   
 
Aanbevolen links
 
 
 
 
De pagina Opnieuw laden om meer of een andere goedkoop te zien! Klik in het menu linksboven op "Opnieuw".
 
Baspijpen
:: Audio :: Versterker :: Receiver :: Cd speler :: Cd wisselaar
:: Cassettedeck :: Tuner :: Equalizer :: HIFI set :: Mini set
:: Midi set :: Audio set :: Surround set :: Platenspeler
:: Boxen :: Luidsprekers
:: Video :: DVD Harddisk Recorder :: DVD Recorder :: DVD Speler
:: DVD Combi :: Video Recorder :: Home Cinema
:: TV :: LCD :: Plasma :: Televisie :: Breedbeeld :: TV-Video combi
:: Monitor :: Beamer :: Projector
:: Car :: Radio :: MP3 speler :: CD speler :: DVD Speler :: CD wisselaar
:: Monitor :: Baspijpen :: Booster :: Subwoofer :: Tweeter
:: Luidspreker :: Boxen :: Cassettedeck
 
 

Baspijpen

Een baspijp is een subwoofer voor in een auto in de vorm van een pijp.

Bron : lautechmo.findit.nl

Subwoofer

Een subwoofer is een luidspreker die speciaal is ontworpen voor het weergeven van lage tot zeer lage tonen, die vaak ook gevoeld kunnen worden en onder (sub) het bereik liggen van een normale woofer. Het gaat dan om tonen die in het frequentiebereik beneden de - ruw gemeten - 80 Hz vallen. Deze 80 Hz is gekozen omdat 80 Hz niet al te moeilijk is om weer te geven door een redelijk (dus indien nodige een kleine) speaker. Het is gehoormatig namelijk onnatuurlijk indien het geluid van bijvoorbeeld een gitaar door 2 speakers, welke ver uit elkaar staan, wordt weergegeven. Om deze reden is een overname op 80 Hz niet al te storend.


Geschiedenis
In de tijd van de analoge LP was het een feit dat lage frequenties niet in stereo konden worden weergegeven door de mechanische beperking van naald en groef. De groef kon dan theoretisch zo nauw worden, dat de naald letterlijk uit de groef zou springen. Om deze reden werd deze laag frequente stereo-informatie mono geregistreerd op de LP, dus was deze laag-weergave in feite MONO. Een aantal fabrikanten (oa Jordan/Revox/Canton) brachten toen systemen op de markt met 2 kleine stereo-speakers, aangevuld door een losse mono-baskast, de zgn subwoofer. De meeste audiofielen vonden dit systeem inferieur (fase/looptijd verschillen) en was het spreekwoordelijk vloeken in de kerk .... Met de komst van de Audio-CD in 1982 was de eerder genoemde mechanische beperking verdwenen, en daarmee verdwenen ook deze subwoofer-satellietsystemen van de markt. Totdat de firma BOSE het concept weer oppakte, en in 1988 met hun kleine luidsprekers in het formaat van melkpakjes + subwoofer op de markt kwam, de wens van elke huisvrouw.


Techniek
De meeste luidsprekers kunnen tonen beneden de 40 Hz niet weergeven, ondanks een vaak opgegeven frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz. Om deze tonen goed en met voldoende volume te kunnen weergeven dienen zowel de luidspreker die de tonen produceert als de kast waarin deze geplaatst is specifiek voor dit subwoofer-bereik te zijn gekozen. Nog belangrijker is de grootte van de ruimte, waarin afgespeeld wordt.

Voor de luidspreker geldt dat de resonantie-frequentie onder de 40 Hz moet liggen; hoe lager, des te beter de luidspreker in staat is om lage tonen weer te geven. In de praktijk geeft een subwoofer meestal alle frequenties lager dan 80 Hz weer, maar dat is meestal zelf in te stellen met een draairegelaar.

Voor de behuizing waarin de luidspreker geplaatst is zijn meerdere oplossingen mogelijk, afhankelijk van de toepassing. Bekende systemen voor de weergave van lage tonen zijn de open basreflexbox, een gevouwen hoorn en 4e- en 6e-orde-filtersystemen.

In tegenstelling tot gewone passieve luidsprekers zijn de meeste subwoofers actief, dat wil zeggen dat er een versterker is ingebouwd die helemaal op de subwoofer afgestemd is. Hierdoor is het ook mogelijk op de subwoofer de geluidssterkte, kantelfrequentie en fase in te stellen.

 
baspijp voordeligste baspijp beste koop baspijp beste merk baspijp beste apparatuur baspijp beste baspijp een merk baspijp kopen baspijp aanbieding baspijp goedkoopste baspijp voordelige baspijp nieuw baspijp nieuwste baspijp aanbieding baspijp opruiming baspijp voordelig baspijp inbouw inbouw baspijp hifi baspijp baspijp baspijp merk baspijp merk winkel baspijp merk winkels baspijp opruimingen baspijp audio en tv winkel baspijp computer winkel baspijp audio en tv shop baspijp Webshop baspijp radio en tv webshop baspijp audiozaak baspijp autozaak baspijp audiowinkel baspijp autowinkel baspijp vergelijken baspijp www..nl baspijp www..be baspijp www..de baspijp www..com baspijp www..uk baspijp www.shop.nl baspijp www.shop.be baspijp www.shop.de baspijp www.shop.com baspijp www.shop.uk baspijp www.baspijpen.nl baspijp www.baspijpen.be baspijp www.baspijpen.de baspijp www.baspijpen.com baspijp www.baspijpen.uk baspijp www.baspijpen.nl baspijp www.baspijpen.be baspijp www.baspijpen.de baspijp www.baspijpen.com baspijp www.baspijpen.uk baspijp www.audio.nl baspijp www.audio.nl .nl .be .de .uk .com baspijpen voordeligste baspijpen beste koop baspijpen beste merk baspijpen beste apparatuur baspijpen beste baspijpen een merk baspijpen kopen baspijpen aanbieding baspijpen goedkoopste baspijpen voordelige baspijpen nieuw baspijpen nieuwste baspijpen aanbieding baspijpen opruiming baspijpen voordelig midi baspijpen inbouw baspijpen hifi baspijpen baspijpen baspijpen merk baspijpen merk winkel baspijpen merk winkels baspijpen opruimingen baspijpen audio en tv winkel baspijpen computer winkel baspijpen audio en tv shop baspijpen Webshop baspijpen radio en tv webshop baspijpen audiozaak baspijpen autozaak baspijpen audiowinkel baspijpen autowinkel baspijpen vergelijken baspijpen www..nl baspijpen www..be baspijpen www..de baspijpen www..com baspijpen www..uk baspijpen www.shop.nl baspijpen www.shop.be baspijpen www.shop.de baspijpen www.shop.com baspijpen www.shop.uk baspijpen www.baspijpen.nl baspijpen www.baspijpen.be baspijpen www.baspijpen.de baspijpen www.baspijpen.com baspijpen www.baspijpen.uk baspijpen www.baspijpen.nl baspijpen www.baspijpen.be baspijpen www.baspijpen.de baspijpen www.baspijpen.com baspijpen www.baspijpen.uk baspijpen www.audio.nl baspijpen www.audio.nl .nl .be .de .uk .com

       
 
Advertentie
 
 
   


 

CrawlTrack: open-source crawlers and spiders tracking script- SEO script -script open-source de détection des robots

 
Google
 
 
 
Zoek Audio-Video-TV
 
 

:: 3Com
:: Acer
:: Aiptek
:: Aiwa
:: Akai
:: Alpine
:: AMOI
:: AOC
:: Atec
:: Audioart
:: Audiosonic
:: Audiovox
:: Audix
:: Axion
:: Axxion
:: Bang & Olufsen
:: Benq
:: Beond
:: Blaupunkt
:: Bose
:: Boston Acoustics
:: Cambridge
:: Cat
:: Conrac
:: Cyrus
:: Daewoo
:: D-BOSS
:: Denon
:: Denver
:: DK digital
:: DQT
:: Elta
:: Eltax
:: Finlux
:: Funai
:: Gericom
:: Grundig
:: Hannspree
:: Harman kardon
:: Hisense
:: Hitachi
:: Home electronics
:: Hyundai
:: JVC
:: Kenwood
:: Leiker
:: Lenco
:: Lexsor
:: LG
:: Loewe
:: Marantz
:: Marquant
:: Matsui
:: Medion
:: Metronic
:: Mirai
:: Mitsubishi
:: Nad
:: Nakamichi
:: Nec
:: Nikkei
:: Normende
:: Odys
:: Onkyo
:: Orion
:: Otic
:: Palladium
:: Panasonic
:: Perstel
:: Philips
:: Pioneer
:: Prestigio
:: Proline
:: Real spectral
:: Roadstar
:: Rotel
:: Sagem
:: Salora
:: Samsung
:: Sanyo
:: Sharp
:: Skytec
:: Sony
:: Sugden
:: Sunstech
:: Tangent
:: Tatung
:: Teac
:: Technics
:: Technisat
:: Techwood
:: Thes
:: Thomson
:: Time
:: Tivoli
:: Tokai
:: Toshiba
:: Tosumi
:: VDG
:: Vestax
:: Vestel
:: Videoseven
:: Viewpia
:: Viewsonic
:: X4-Tech
:: Yamaha
:: Zinwell

 
Zoeken Luidspeaker
 
   
 
Zoek Beamer
 
 
:: 3M
:: ASK Proxima
:: Canon
:: Casio
:: Dell
:: Epson
:: HP
:: IBM
:: InFocus
:: Liesegang
:: Optoma
:: Plus
:: Sim2
:: Synelec
:: Meer
 
Zoek Audio