Menu
 
 

:: Home
:: Bookmark ons
:: Adverteren
:: Zoek
:: Opnieuw

 
 
Google
 
 
Audio apparatuur
 
   
   
 
Video apparatuur
 
   
   
 
TVapparatuur
 
 

:: LCD
:: LED TV
:: Plasma
:: Televisie
:: Breedbeeld
:: TV-Video combi
:: Monitor
:: Beamer
:: Projector

----------------------------
CAR AUDIO
---------------------------
:: Radio
:: MP3 speler
:: CD speler
:: DVD Speler
:: CD wisselaar
:: Monitor
:: Baspijpen
:: Booster
:: Subwoofer
:: Tweeter
:: Luidspreker
:: Boxen
:: Cassettedeck

 
   
 
Philips apparatuur
 
   
 
Blaupunkt apparatuur
 
 

:: Versterker
:: Receiver
:: Cd speler
:: Cd wisselaar
:: Cassettedeck
:: Tuner
:: Equalizer
:: HIFI set
:: Mini set
:: Midi set
:: Audio set
:: Surround set

 
 
Bose apparatuur
 
 
B&O apparatuur
 
 
Marantz apparatuur
 
 
Aiwa apparatuur
 
   
 
Benq apparatuur
 
   
   
 
Vincent apparatuur
 
   
 
Aanbevolen links
 
 
 
 
De pagina Opnieuw laden om meer of een andere goedkoop te zien! Klik in het menu linksboven op "Opnieuw".
 
Autoradio+MP3 speler
:: Audio :: Versterker :: Receiver :: Cd speler :: Cd wisselaar
:: Cassettedeck :: Tuner :: Equalizer :: HIFI set :: Mini set
:: Midi set :: Audio set :: Surround set :: Platenspeler
:: Boxen :: Luidsprekers
:: Video :: DVD Harddisk Recorder :: DVD Recorder :: DVD Speler
:: DVD Combi :: Video Recorder :: Home Cinema
:: TV :: LCD :: Plasma :: Televisie :: Breedbeeld :: TV-Video combi
:: Monitor :: Beamer :: Projector
:: Car :: Radio :: MP3 speler :: CD speler :: DVD Speler :: CD wisselaar
:: Monitor :: Baspijpen :: Booster :: Subwoofer :: Tweeter
:: Luidspreker :: Boxen :: Cassettedeck
 
 

Autoradio met mp3 speler

Autoradio

De vroegste toepassing van elektronica in de auto was de autoradio. Vanaf het moment dat de radio uit het uitvinders- en amateurstadium groeide, aan het begin van de jaren twintig, begon de ontwikkeling van de 'motorised radio' zoals de autoradio aanvankelijk in Engeland werd genoemd. Het was alsof de twee belangrijkste uitvindingen van het laatste kwart van de 19e eeuw op het gebied van de communicatie elkaar opzochten om te benadrukken dat beide ontstaan waren met het doel, de ruimte om ons heen te verkleinen. En niet de benzine-auto, maar de stoom- en de elektrisch aangedreven auto waren de eerste 'mobiele radiostations'.

De eerste toepassing dateert mogelijk van voor de negentiende eeuw, toen de Italiaanse uitvinder Guglielmo Marconi (1874-1937) proeven deed met zijn draadloze telegraaf, ingebouwd in een stoombus van Thornycroft. De tests vonden plaats in het Engelse Chelmsford in 1901. Marconi's uitvinding dateert uit 1895 en was gebaseerd op het inzicht, in 1886 geformuleerd door de Duitser Heinrich Hertz, dat tussen een stel elektroden, in serie geschakeld met een inductiespoel en een energiebron, een oscillerende vonkontlading kon worden opgewekt, die het transport van elektromagnetische energie in de vorm van een serie golven op gang bracht die elders door een geschikte 'detector' konden worden ontvangen.

De detector in het concept van Hertz was een eenvoudige metalen ring, maar al tijdens de eerste jaren van de twintigste eeuw werden zogenaamde 'kristaldetectoren' beproefd. In 1904 octrooieerde de Engelsman John Ambrose Fleming (1849-1945), wetenschappelijk adviseur van de Marconi Company een vacuumtriode. Een jaar later octrooieerde de Amerikaan Lee De Forest een vergelijkbaar concept dat hij 'Audion' noemde. De Forest was in 1907 de eerste, die de triode als radiodetector toepaste. In Amerika vond ook het volgende hoofdstuk van deze ontwikkeling plaats. Daar had dezelfde De Forest al in 1903 een elektrische auto uitgerust met zijn vinding zodat 'de elektriciteit die de auto voortdrijft als hij in beweging is, ook voor draadloze telegrafie gebruikt kan worden als hij stil staat'. Op de in 1904 georganiseerde Louisiana Purchase Exposition in St. Louis, Missouri, stond op de stand van De Forest zijn 'Auto Wireless No. 1' tentoongesteld.

Na de Eerste Wereldoorlog werd de radio, zij het buiten de auto, tot een massa-artikel, vooral toen in 1920 de eerste commerciële radiostations de lucht in gingen.

Cadillac was de eerste automobielfabrikant die de autoradio in haar modellen als optie aanbood. Reeds in 1922 werd er een Burndept-toestel in deze auto's gemonteerd.

De eerste helft van de jaren dertig werden, ondanks de diepe depressie waarin de economie was geraakt, de gouden jaren van de Amerikaanse autoradio. Chrysler, Ford en Studebaker gaven in 1934 de aanzet tot een typisch Amerikaanse ontwikkeling; de toepassing van autoradio's die qua ontwerp per model op het interieur waren afgestemd. Tussen het begin van deze periode, 1930 en eind 1935 werden er bijna twee miljoen eenheden verkocht, waarvan het merendeel (1,2 miljoen) in 1935. In 1938 werd de tienmiljoenste autoradio verkocht. De golf sloeg ook over naar Europa. Daar bood het Engelse Crossley in 1933 een autoradio aan als optie. Gevolgd door Hillman en een jaar later de Triumph Dolomite. Fiat bouwde in 1935 in een aantal modellen de radio standaard in.

Later kwamen er ook platenspelers en cassettespelers op de markt. De laatste vooral bekend vanwege de fameuze '8 track' met stereoweergave, voor het eerst toegepast door Ford in 1966.

In 1971 kwam Philips met de autoradio met stereo-FM.


Mp3


Een mp3-speler of mp3 player is een apparaat dat muziek bewaart, sorteert en muziekbestanden kan afspelen. Veel mp3-spelers zijn draagbaar en ontwikkeld als een soort walkman voor het afspelen van mp3-muziek, maar de mp3-afspeelfunctie kan ook zijn geïntegreerd in een dvd-speler, autoradio of in een mobiele telefoon.

Inhoud
1 Geluidsformaten
2 Geschiedenis
3 Uitbreidingen

Geluidsformaten
Hoewel "mp3-speler" de meest gangbare benaming is, kunnen de meeste apparaten ook andere muziekformaten afspelen, zoals WMA,Ogg en AAC. Sommige van deze formaten gebruiken DRM om auteursrechten te beschermen. DRM wordt vaak gebruikt bij betaalsites voor muziek. Steeds meer apparaten ondersteunen het open OGG-formaat. Andere open formaten zijn FLAC en Speex.

Ook kunnen steeds meer apparaten beeldopnamen afspelen. Dit zijn de zogenaamde PMP-apparaten.

Geschiedenis
Mp3 is de verkorte naam van MPEG-1 Layer III (of MPEG Audio Layer III) en is een audio subset van de MPEG industriestandaard die werd vastgelegd door het ISO (Industry Standards Organization). MP3 werd een officiële standaard in 1992 als subset van MPEG-1.

Sinds 1999 is er een ruime keuze in draagbare mp3-spelers, en het lijkt erop dat deze groei zal doorzetten. Vanaf 2003 zijn de mp3-spelers sterk in prijs gedaald. Ook is de opslagcapaciteit van de mp3-spelers sterk toegenomen. Verder zijn de fysieke afmetingen ook sterk teruggebracht, zodat deze makkelijk is mee te nemen.

Sinds 2004 kunnen sommige mobiele telefoons ook mp3-bestanden afspelen. Er is steeds minder onderscheid tussen mp3-spelers, USB-sticks, fototoestellen, mobiele telefoons, digitale agenda's, etc.

Uitbreidingen
De meeste mp3-spelers hebben een USB aansluiting, en kunnen ook gebruikt worden om allerlei digitale gegevens (bestanden) op te slaan. Zie ook: USB-sleutel.
Een opnamemogelijkheid met een line-in, microfooningang of ingebouwde microfoon kan toegevoegd zijn. Sommige spelers kunnen alleen opnemen in het WAV-formaat, terwijl andere het geluid meteen als een mp3-bestand wegschrijven. Dat laatste wordt aangeduid met de Engelse term: direct mp3 encoding.
Een radio. Dat is altijd een FM-radio. Voor de middengolf is een spoel nodig die rond een ferrietstaaf is gewikkeld (of een hele lange antenne) en dat is te groot voor zo'n klein apparaat.
Het afspelen van videobestanden, zoals de Archos. Dit worden PMP-apparaten genoemd.
Interne geluidsboxen, waardoor bepaalde MP3 spelers (zoals Philips' ShoqBox of de K5 van Samsung) grote vergelijkingen vertonen met 'reguliere' draagbare audiospelers.

 
autoradio + mp3 speler voordeligste autoradio + mp3 speler beste koop autoradio + mp3 speler beste merk autoradio + mp3 speler beste apparatuur autoradio + mp3 speler beste autoradio + mp3 speler een merk autoradio + mp3 speler kopen autoradio + mp3 speler aanbieding autoradio + mp3 speler goedkoopste autoradio + mp3 speler voordelige autoradio + mp3 speler nieuw autoradio + mp3 speler nieuwste autoradio + mp3 speler aanbieding autoradio + mp3 speler opruiming autoradio + mp3 speler voordelig midi autoradio + mp3 speler inbouw autoradio + mp3 speler hifi autoradio + mp3 speler autoradio + mp3 speler met dolby b autoradio + mp3 speler met dolby bc autoradio + mp3 speler met RDS autoradio + mp3 speler met TA autoradio + mp3 speler met 24 uurs klok autoradio + mp3 speler met AMS autoradio + mp3 speler met ATA autoradio + mp3 speler met SSIR PLL synthesizer autoradio + mp3 speler autoradio + mp3 speler met EON autoradio + mp3 speler met AF autoradio + mp3 speler met BTM (best tuning memory) autoradio + mp3 speler met telefoon mute autoradio + mp3 speler merk autoradio + mp3 speler merk winkel autoradio + mp3 speler merk winkels autoradio + mp3 speler opruimingen autoradio + mp3 speler audio en tv winkel autoradio + mp3 speler computer winkel autoradio + mp3 speler audio en tv shop autoradio + mp3 speler Webshop autoradio + mp3 speler radio en tv webshop autoradio + mp3 speler audiozaak autoradio + mp3 speler videozaak autoradio + mp3 speler audiowinkel autoradio + mp3 speler videowinkel autoradio + mp3 speler vergelijken autoradio + mp3 speler www..nl autoradio + mp3 speler www..be autoradio + mp3 speler www..de autoradio + mp3 speler www..com autoradio + mp3 speler www..uk autoradio + mp3 speler www.shop.nl autoradio + mp3 speler www.shop.be autoradio + mp3 speler www.shop.de autoradio + mp3 speler www.shop.com autoradio + mp3 speler www.shop.uk autoradio + mp3 speler www.autoradio.nl autoradio + mp3 speler www.autoradio.be autoradio + mp3 speler www.autoradio.de autoradio + mp3 speler www.autoradio.com autoradio + mp3 speler www.autoradio.uk autoradio + mp3 speler www.autoradio.nl autoradio + mp3 speler www.autoradio.be autoradio + mp3 speler www.autoradio.de autoradio + mp3 speler www.autoradio.com autoradio + mp3 speler www.autoradio.uk autoradio + mp3 speler www.audio.nl autoradio + mp3 speler www.audio.nl .nl .be .de .uk .com autoradio + mp3 spelers voordeligste autoradio + mp3 spelers beste koop autoradio + mp3 spelers beste merk autoradio + mp3 spelers beste apparatuur autoradio + mp3 spelers beste autoradio + mp3 spelers een merk autoradio + mp3 spelers kopen autoradio + mp3 spelers aanbieding autoradio + mp3 spelers goedkoopste autoradio + mp3 spelers voordelige autoradio + mp3 spelers nieuw autoradio + mp3 spelers nieuwste autoradio + mp3 spelers aanbieding autoradio + mp3 spelers opruiming autoradio + mp3 spelers voordelig midi autoradio + mp3 spelers inbouw autoradio + mp3 spelers hifi autoradio + mp3 spelers autoradio + mp3 spelers met dolby b autoradio + mp3 spelers met dolby bc autoradio + mp3 spelers met RDS autoradio + mp3 spelers met TA autoradio + mp3 spelers met 24 uurs klok autoradio + mp3 spelers met AMS autoradio + mp3 spelers met ATA autoradio + mp3 spelers met SSIR PLL synthesizer autoradio + mp3 speler autoradio + mp3 spelers met EON autoradio + mp3 spelers met AF autoradio + mp3 spelers met BTM (best tuning memory) autoradio + mp3 spelers met telefoon mute autoradio + mp3 spelers merk autoradio + mp3 spelers merk winkel autoradio + mp3 spelers merk winkels autoradio + mp3 spelers opruimingen autoradio + mp3 spelers audio en tv winkel autoradio + mp3 spelers computer winkel autoradio + mp3 spelers audio en tv shop autoradio + mp3 spelers Webshop autoradio + mp3 spelers radio en tv webshop autoradio + mp3 spelers audiozaak autoradio + mp3 spelers videozaak autoradio + mp3 spelers audiowinkel autoradio + mp3 spelers videowinkel autoradio + mp3 spelers vergelijken autoradio + mp3 spelers www..nl autoradio + mp3 spelers www..be autoradio + mp3 spelers www..de autoradio + mp3 spelers www..com autoradio + mp3 spelers www..uk autoradio + mp3 spelers www.shop.nl autoradio + mp3 spelers www.shop.be autoradio + mp3 spelers www.shop.de autoradio + mp3 spelers www.shop.com autoradio + mp3 spelers www.shop.uk autoradio + mp3 spelers www.autoradio-mp3spelers.nl autoradio + mp3 spelers www.autoradio-mp3spelers.be autoradio + mp3 spelers www.autoradio-mp3spelers.de autoradio + mp3 spelers www.autoradio-mp3spelers.com autoradio + mp3 spelers www.autoradio-mp3spelers.uk autoradio + mp3 spelers www.autoradio-mp3spelers.nl autoradio + mp3 spelers www.autoradio-mp3spelers.be autoradio + mp3 spelers www.autoradio-mp3spelers.de autoradio + mp3 spelers www.autoradio-mp3spelers.com autoradio + mp3 spelers www.autoradio-mp3spelers.uk autoradio + mp3 spelers www.audio.nl autoradio + mp3 spelers www.audio.nl .nl .be .de .uk .com       
 
Advertentie
 
 
   


 

CrawlTrack: open-source crawlers and spiders tracking script- SEO script -script open-source de détection des robots

 
Google
 
 
 
Zoek Audio-Video-TV
 
 

:: 3Com
:: Acer
:: Aiptek
:: Aiwa
:: Akai
:: Alpine
:: AMOI
:: AOC
:: Atec
:: Audioart
:: Audiosonic
:: Audiovox
:: Audix
:: Axion
:: Axxion
:: Bang & Olufsen
:: Benq
:: Beond
:: Blaupunkt
:: Bose
:: Boston Acoustics
:: Cambridge
:: Cat
:: Conrac
:: Cyrus
:: Daewoo
:: D-BOSS
:: Denon
:: Denver
:: DK digital
:: DQT
:: Elta
:: Eltax
:: Finlux
:: Funai
:: Gericom
:: Grundig
:: Hannspree
:: Harman kardon
:: Hisense
:: Hitachi
:: Home electronics
:: Hyundai
:: JVC
:: Kenwood
:: Leiker
:: Lenco
:: Lexsor
:: LG
:: Loewe
:: Marantz
:: Marquant
:: Matsui
:: Medion
:: Metronic
:: Mirai
:: Mitsubishi
:: Nad
:: Nakamichi
:: Nec
:: Nikkei
:: Normende
:: Odys
:: Onkyo
:: Orion
:: Otic
:: Palladium
:: Panasonic
:: Perstel
:: Philips
:: Pioneer
:: Prestigio
:: Proline
:: Real spectral
:: Roadstar
:: Rotel
:: Sagem
:: Salora
:: Samsung
:: Sanyo
:: Sharp
:: Skytec
:: Sony
:: Sugden
:: Sunstech
:: Tangent
:: Tatung
:: Teac
:: Technics
:: Technisat
:: Techwood
:: Thes
:: Thomson
:: Time
:: Tivoli
:: Tokai
:: Toshiba
:: Tosumi
:: VDG
:: Vestax
:: Vestel
:: Videoseven
:: Viewpia
:: Viewsonic
:: X4-Tech
:: Yamaha
:: Zinwell

 
Zoeken Luidspeaker
 
   
 
Zoek Beamer
 
 
:: 3M
:: ASK Proxima
:: Canon
:: Casio
:: Dell
:: Epson
:: HP
:: IBM
:: InFocus
:: Liesegang
:: Optoma
:: Plus
:: Sim2
:: Synelec
:: Meer
 
Zoek Audio