Menu
 
 

:: Home
:: Bookmark ons
:: Adverteren
:: Zoek
:: Opnieuw

 
 
Google
 
 
Audio apparatuur
 
   
   
 
Video apparatuur
 
   
   
 
TVapparatuur
 
 

:: LCD
:: LED TV
:: Plasma
:: Televisie
:: Breedbeeld
:: TV-Video combi
:: Monitor
:: Beamer
:: Projector

----------------------------
CAR AUDIO
---------------------------
:: Radio
:: MP3 speler
:: CD speler
:: DVD Speler
:: CD wisselaar
:: Monitor
:: Baspijpen
:: Booster
:: Subwoofer
:: Tweeter
:: Luidspreker
:: Boxen
:: Cassettedeck

 
   
 
Philips apparatuur
 
   
 
Blaupunkt apparatuur
 
 

:: Versterker
:: Receiver
:: Cd speler
:: Cd wisselaar
:: Cassettedeck
:: Tuner
:: Equalizer
:: HIFI set
:: Mini set
:: Midi set
:: Audio set
:: Surround set

 
 
Bose apparatuur
 
 
B&O apparatuur
 
 
Marantz apparatuur
 
 
Aiwa apparatuur
 
   
 
Benq apparatuur
 
   
   
 
Vincent apparatuur
 
   
 
Aanbevolen links
 
 
 
 
De pagina Opnieuw laden om meer of een andere goedkoop te zien! Klik in het menu linksboven op "Opnieuw".
 
Subwoofer
:: Audio :: Versterker :: Receiver :: Cd speler :: Cd wisselaar
:: Cassettedeck :: Tuner :: Equalizer :: HIFI set :: Mini set
:: Midi set :: Audio set :: Surround set :: Platenspeler
:: Boxen :: Luidsprekers
:: Video :: DVD Harddisk Recorder :: DVD Recorder :: DVD Speler
:: DVD Combi :: Video Recorder :: Home Cinema
:: TV :: LCD :: Plasma :: Televisie :: Breedbeeld :: TV-Video combi
:: Monitor :: Beamer :: Projector
:: Car :: Radio :: MP3 speler :: CD speler :: DVD Speler :: CD wisselaar
:: Monitor :: Baspijpen :: Booster :: Subwoofer :: Tweeter
:: Luidspreker :: Boxen :: Cassettedeck
 
 

Subwoofer

Een subwoofer is een luidspreker die speciaal is ontworpen voor het weergeven van lage tot zeer lage tonen, die vaak ook gevoeld kunnen worden en onder (sub) het bereik liggen van een normale woofer. Het gaat dan om tonen die in het frequentiebereik beneden de - ruw gemeten - 80 Hz vallen. Deze 80 Hz is gekozen omdat 80 Hz niet al te moeilijk is om weer te geven door een redelijk (dus indien nodige een kleine) speaker. Het is gehoormatig namelijk onnatuurlijk indien het geluid van bijvoorbeeld een gitaar door 2 speakers, welke ver uit elkaar staan, wordt weergegeven. Om deze reden is een overname op 80 Hz niet al te storend.


Geschiedenis
In de tijd van de analoge LP was het een feit dat lage frequenties niet in stereo konden worden weergegeven door de mechanische beperking van naald en groef. De groef kon dan theoretisch zo nauw worden, dat de naald letterlijk uit de groef zou springen. Om deze reden werd deze laag frequente stereo-informatie mono geregistreerd op de LP, dus was deze laag-weergave in feite MONO. Een aantal fabrikanten (oa Jordan/Revox/Canton) brachten toen systemen op de markt met 2 kleine stereo-speakers, aangevuld door een losse mono-baskast, de zgn subwoofer. De meeste audiofielen vonden dit systeem inferieur (fase/looptijd verschillen) en was het spreekwoordelijk vloeken in de kerk .... Met de komst van de Audio-CD in 1982 was de eerder genoemde mechanische beperking verdwenen, en daarmee verdwenen ook deze subwoofer-satellietsystemen van de markt. Totdat de firma BOSE het concept weer oppakte, en in 1988 met hun kleine luidsprekers in het formaat van melkpakjes + subwoofer op de markt kwam, de wens van elke huisvrouw.


Techniek
De meeste luidsprekers kunnen tonen beneden de 40 Hz niet weergeven, ondanks een vaak opgegeven frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz. Om deze tonen goed en met voldoende volume te kunnen weergeven dienen zowel de luidspreker die de tonen produceert als de kast waarin deze geplaatst is specifiek voor dit subwoofer-bereik te zijn gekozen. Nog belangrijker is de grootte van de ruimte, waarin afgespeeld wordt.

Voor de luidspreker geldt dat de resonantie-frequentie onder de 40 Hz moet liggen; hoe lager, des te beter de luidspreker in staat is om lage tonen weer te geven. In de praktijk geeft een subwoofer meestal alle frequenties lager dan 80 Hz weer, maar dat is meestal zelf in te stellen met een draairegelaar.

Voor de behuizing waarin de luidspreker geplaatst is zijn meerdere oplossingen mogelijk, afhankelijk van de toepassing. Bekende systemen voor de weergave van lage tonen zijn de open basreflexbox, een gevouwen hoorn en 4e- en 6e-orde-filtersystemen.

In tegenstelling tot gewone passieve luidsprekers zijn de meeste subwoofers actief, dat wil zeggen dat er een versterker is ingebouwd die helemaal op de subwoofer afgestemd is. Hierdoor is het ook mogelijk op de subwoofer de geluidssterkte, kantelfrequentie en fase in te stellen.

 
subwoofer voordeligste subwoofer beste koop subwoofer beste merk subwoofer beste apparatuur subwoofer beste subwoofer een merk subwoofer kopen subwoofer aanbieding subwoofer goedkoopste subwoofer voordelige subwoofer nieuw subwoofer nieuwste subwoofer aanbieding subwoofer opruiming subwoofer voordelig subwoofer inbouw inbouw subwoofer hifi subwoofer subwoofer subwoofer merk subwoofer merk winkel subwoofer merk winkels subwoofer opruimingen subwoofer audio en tv winkel subwoofer computer winkel subwoofer audio en tv shop subwoofer Webshop subwoofer radio en tv webshop subwoofer audiozaak subwoofer autozaak subwoofer audiowinkel subwoofer autowinkel subwoofer vergelijken subwoofer www..nl subwoofer www..be subwoofer www..de subwoofer www..com subwoofer www..uk subwoofer www.shop.nl subwoofer www.shop.be subwoofer www.shop.de subwoofer www.shop.com subwoofer www.shop.uk subwoofer www.subwoofers.nl subwoofer www.subwoofers.be subwoofer www.subwoofers.de subwoofer www.subwoofers.com subwoofer www.subwoofers.uk subwoofer www.subwoofers.nl subwoofer www.subwoofers.be subwoofer www.subwoofers.de subwoofer www.subwoofers.com subwoofer www.subwoofers.uk subwoofer www.audio.nl subwoofer www.audio.nl .nl .be .de .uk .com subwoofers voordeligste subwoofers beste koop subwoofers beste merk subwoofers beste apparatuur subwoofers beste subwoofers een merk subwoofers kopen subwoofers aanbieding subwoofers goedkoopste subwoofers voordelige subwoofers nieuw subwoofers nieuwste subwoofers aanbieding subwoofers opruiming subwoofers voordelig midi subwoofers inbouw subwoofers hifi subwoofers subwoofers subwoofers merk subwoofers merk winkel subwoofers merk winkels subwoofers opruimingen subwoofers audio en tv winkel subwoofers computer winkel subwoofers audio en tv shop subwoofers Webshop subwoofers radio en tv webshop subwoofers audiozaak subwoofers autozaak subwoofers audiowinkel subwoofers autowinkel subwoofers vergelijken subwoofers www..nl subwoofers www..be subwoofers www..de subwoofers www..com subwoofers www..uk subwoofers www.shop.nl subwoofers www.shop.be subwoofers www.shop.de subwoofers www.shop.com subwoofers www.shop.uk subwoofers www.subwoofers.nl subwoofers www.subwoofers.be subwoofers www.subwoofers.de subwoofers www.subwoofers.com subwoofers www.subwoofers.uk subwoofers www.subwoofers.nl subwoofers www.subwoofers.be subwoofers www.subwoofers.de subwoofers www.subwoofers.com subwoofers www.subwoofers.uk subwoofers www.audio.nl subwoofers www.audio.nl .nl .be .de .uk .com

       
 
Advertentie
 
 
   


 

CrawlTrack: open-source crawlers and spiders tracking script- SEO script -script open-source de détection des robots

 
Google
 
 
 
Zoek Audio-Video-TV
 
 

:: 3Com
:: Acer
:: Aiptek
:: Aiwa
:: Akai
:: Alpine
:: AMOI
:: AOC
:: Atec
:: Audioart
:: Audiosonic
:: Audiovox
:: Audix
:: Axion
:: Axxion
:: Bang & Olufsen
:: Benq
:: Beond
:: Blaupunkt
:: Bose
:: Boston Acoustics
:: Cambridge
:: Cat
:: Conrac
:: Cyrus
:: Daewoo
:: D-BOSS
:: Denon
:: Denver
:: DK digital
:: DQT
:: Elta
:: Eltax
:: Finlux
:: Funai
:: Gericom
:: Grundig
:: Hannspree
:: Harman kardon
:: Hisense
:: Hitachi
:: Home electronics
:: Hyundai
:: JVC
:: Kenwood
:: Leiker
:: Lenco
:: Lexsor
:: LG
:: Loewe
:: Marantz
:: Marquant
:: Matsui
:: Medion
:: Metronic
:: Mirai
:: Mitsubishi
:: Nad
:: Nakamichi
:: Nec
:: Nikkei
:: Normende
:: Odys
:: Onkyo
:: Orion
:: Otic
:: Palladium
:: Panasonic
:: Perstel
:: Philips
:: Pioneer
:: Prestigio
:: Proline
:: Real spectral
:: Roadstar
:: Rotel
:: Sagem
:: Salora
:: Samsung
:: Sanyo
:: Sharp
:: Skytec
:: Sony
:: Sugden
:: Sunstech
:: Tangent
:: Tatung
:: Teac
:: Technics
:: Technisat
:: Techwood
:: Thes
:: Thomson
:: Time
:: Tivoli
:: Tokai
:: Toshiba
:: Tosumi
:: VDG
:: Vestax
:: Vestel
:: Videoseven
:: Viewpia
:: Viewsonic
:: X4-Tech
:: Yamaha
:: Zinwell

 
Zoeken Luidspeaker
 
   
 
Zoek Beamer
 
 
:: 3M
:: ASK Proxima
:: Canon
:: Casio
:: Dell
:: Epson
:: HP
:: IBM
:: InFocus
:: Liesegang
:: Optoma
:: Plus
:: Sim2
:: Synelec
:: Meer
 
Zoek Audio