Menu
 
 

:: Home
:: Bookmark ons
:: Adverteren
:: Zoek
:: Opnieuw

 
 
Google
 
 
Audio apparatuur
 
   
   
 
Video apparatuur
 
   
   
 
TVapparatuur
 
 

:: LCD
:: LED TV
:: Plasma
:: Televisie
:: Breedbeeld
:: TV-Video combi
:: Monitor
:: Beamer
:: Projector

----------------------------
CAR AUDIO
---------------------------
:: Radio
:: MP3 speler
:: CD speler
:: DVD Speler
:: CD wisselaar
:: Monitor
:: Baspijpen
:: Booster
:: Subwoofer
:: Tweeter
:: Luidspreker
:: Boxen
:: Cassettedeck

 
   
 
Philips apparatuur
 
   
 
Blaupunkt apparatuur
 
 

:: Versterker
:: Receiver
:: Cd speler
:: Cd wisselaar
:: Cassettedeck
:: Tuner
:: Equalizer
:: HIFI set
:: Mini set
:: Midi set
:: Audio set
:: Surround set

 
 
Bose apparatuur
 
 
B&O apparatuur
 
 
Marantz apparatuur
 
 
Aiwa apparatuur
 
   
 
Benq apparatuur
 
   
   
 
Vincent apparatuur
 
   
 
Aanbevolen links
 
 
 
 
De pagina Opnieuw laden om meer of een andere goedkoop te zien! Klik in het menu linksboven op "Opnieuw".
 
Bang & Olufsen DVD recorder
:: Audio :: Versterker :: Receiver :: Cd speler :: Cd wisselaar
:: Cassettedeck :: Tuner :: Equalizer :: HIFI set :: Mini set
:: Midi set :: Audio set :: Surround set :: Platenspeler
:: Boxen :: Luidsprekers
:: Video :: DVD Harddisk Recorder :: DVD Recorder :: DVD Speler
:: DVD Combi :: Video Recorder :: Home Cinema
:: TV :: LCD :: Plasma :: Televisie :: Breedbeeld :: TV-Video combi
:: Monitor :: Beamer :: Projector
:: Car :: Radio :: MP3 speler :: CD speler :: DVD Speler :: CD wisselaar
:: Monitor :: Baspijpen :: Booster :: Subwoofer :: Tweeter
:: Luidspreker :: Boxen :: Cassettedeck
 
 

DVD

Een dvd is een schijfje met een diameter van 12 centimeter waarop met behulp van optische technologie digitale gegevens duurzaam kunnen worden opgeslagen.

Het systeem werd ontwikkeld onder de naam Digital Video Disc maar bleek al snel meer toepassingen te kennen dan video alleen. Een populaire verklaring van de letters dvd is daarom ook wel Digital Versatile Disc ('versatile' = veelzijdig). Officieel hebben de letters echter geen betekenis.

De dvd wordt zowel gebruikt voor het distribueren van speelfilms als voor het distribueren en opslaan van computersoftware en gegevens. Het is in Nederland de opvolger van het VHS-videosysteem. In het buitenland waren vooral eind jaren 90 de video-cd (VCD) en laserdisk lange tijd populair. Deze formaten hebben zich echter als een wereldwijde standaard niet kunnen bewijzen. De dvd slaagde hier echter wel. In computers is het de opvolger van de cd-rom-technologie (inclusief cd-r en cd-rw) in combinatie met het gebruik van het video-cd-formaat. Of de dvd ook de audio-cd zal vervangen is nog niet duidelijk aangezien er ook de Super Audio Compact Disc bestaat als alternatief voor de dvd-audio. Een dvd wordt meestal opgeborgen in een dvd-box.

De opslagcapaciteit van een single layer dvd is 4,7 gigabyte. Wanneer men echter de PC standaards aanhoudt dan kan een dvd 5 (Single layer) maar 4,38 Gigabyte opslaan. Deze dvd kan ongeveer 120 minuten beeld en geluid bevatten afhankelijk van de beeldkwaliteit en het aantal geluidssporen. De eenheidssnelheid (1x) voor het lezen van een dvd is 1,38 megabyte per seconde.

Er kunnen drie typen dvd's worden onderscheiden:

voorbespeeld: na productie niet beschrijfbaar (dvd of dvd-rom)
beschrijfbaar: één keer beschrijfbaar met een dvd-recorder (dvd-r of dvd+r)
herschrijfbaar: meerdere keren beschrijfbaar met een dvd-recorder (dvd-rw, dvd+rw en dvd-ram)
De opmars van de dvd werd in 2003 nog gehinderd door:

de relatief hoge prijs van de dvd-recorders, en
de strijd tussen fabrikanten om de standaard voor het formaat voor beschrijfbare en herschrijfbare dvd's.
In 2004 is alleen het tweede punt nog van toepassing, aangezien de dvd-recorders aanzienlijk goedkoper zijn geworden, zowel de zogenaamde standaloneversies als de dvd-recorders voor gebruik in of bij een computer.

In 2005 werd ook het tweede punt naar de achtergrond verdrongen, aangezien dvd-branders van de derde generatie met beide formaten overweg konden.

In 2006 is de dvd volledig geintegreerd in de maatschappij. De schijfjes zijn goed betaalbaar, en de recorders ervan ook. Voor een goede vijftig euro heb je een dvd-brander en voor zo'n honderd euro meer, heb je een dvd-recorder. Inmiddels wordt er ook steeds meer gebruikgemaakt van de double-layer-dvd.

Inhoud
1 Productie
2 Geschiedenis
3 Formaten
4 Regiocode
5 Toepassingen
6 Schrijfwijze


Productie
De voorbespeelde dvd's worden op dezelfde manier geproduceerd als cd's: met een stamper worden kleine putjes in een plastic schijf gedrukt, waardoor een patroon van minuscule putjes ontstaat. De spoorbreedte, de afmetingen van de putjes en de onderlinge afstand zijn kleiner dan die van een cd. Een dvd heeft 1,6 gegevenssporen per micrometer, tegenover 0,74 op een cd. De technologie van de dvd-speler en de dvd-recorder is vergelijkbaar met die van de cd; er wordt echter een laser gebruikt met een kortere golflengte en een sterker objectief, waardoor kleinere details gelezen kunnen worden.


Geschiedenis
In 1990 ontwikkelden Toshiba en Time Warner een opvolger van de succesvolle compact disc (cd), genaamd SuperDisc (SD). De ontwikkelaars van de compact disc, Philips en Sony, wilden de gunstige marktsituatie niet verstoren met een opvolger en keken de kat langdurig uit de boom. Op het Philips’ Natuurkundig Laboratorium werd door de deskundigen echter al diep nagedacht over een opvolger. In 1994 presenteerden Philips en Sony de MultiMedia CD (MMCD). De capaciteit (speelduur) van SD was aanzienlijk hoger, namelijk 5 in plaats van 3,6 gigabyte, dan die van MMCD, echter de MMCD zou meer compatibel zijn met CD. Beide kampen namen hun posities in en het zag er naar uit dat de ‘formatenoorlog’ van VHS en Betamax zou worden herhaald. Na verloop van tijd zagen Philips en Sony in dat hun voorstel het niet zou halen, en men gooide de handdoek in de ring door Toshiba’s SD formaat te accepteren, op één uitzondering na: men wilde beslist niet de fysieke broncode van SD in de gezamenlijk standaard. Philips/Sony drongen sterk aan op de broncode, EFMPlus, die Kees Schouhamer Immink had ontworpen voor de MMCD, omdat die het mogelijk maakt de bestaande CD-servotechnologie toe te passen. De president van IBM, Lou Gerstner, assisteerde in de onderhandelingen tussen de twee kemphanen, en adviseerde de broncode EFMPlus te accepteren. Uiteindelijk gingen de elektronicafabrikanten overstag en accepteerden ze deze modificatie. De gezamenlijke standaard, dvd, werd in september 1995 beklonken. De capaciteit van dvd is 4,7 gigabyte in plaats van de oorspronkelijke 5 gigabyte daar EFMPlus 6 procent meer overhead nodig heeft om de betere speelbaarheid te garanderen.

Teleurgesteld in de verdeelsleutel van de dvd-royalty's, begonnen Philips en Sony al binnen een jaar aan de ontwikkeling van de Blu-Ray Disc, die acht jaar later, in 2003, door Sony op de markt werd gebracht. Er zijn in 2005 twee kampen ontstaan die vechten om de opvolger van de dvd te worden. Dat is aan de ene kant Blu-ray gesteund door Philips, Sony en Apple, en aan de andere zijde is er HD DVD gesteund door Toshiba, NEC en Microsoft.

Door onder meer de kortere golflengte van blauw licht en verdere verbeteringen zou deze uiteindelijk meer dan 200 gigabyte aan gegevens kunnen bevatten. Dit zal nodig zijn om speelfilms in de nieuwe “hoge definitie”-norm op te slaan.

Tevens wordt gewerkt aan een dvd met 3D-lasertechnieken voor een nog grotere opslapcapaciteit, zie Two-Photon 3-D Optical Data Storage system.


Formaten

Dvd-ram (onderkant)In 2003 zijn er zes verschillende formaten:

dvd-rom (voorbeschreven)
dvd-ram (herschrijfbaar)
dvd-r (beschrijfbaar)
dvd-rw (herschrijfbaar)
dvd+r (beschrijfbaar)
dvd+rw (herschrijfbaar)
Films worden in Europa in het PAL formaat op de schijven opgeslagen. Dit houdt in dat de snelheid 25 beelden per seconde is, en het beeldformaat 720 x 576 beeldlijnen heeft. Dit formaat wordt over het algemeen superieur beschouwd aan het Amerikaanse NTSC formaat. De beeldsnelheid ligt hoger, bij 30 beelden per seconde, maar de resolutie lager: 720 x 480 beeldlijnen.

Sinds 2004 zijn er ook dual layerschijfjes te verkrijgen en schrijvers die dit ondersteunen. Deze schijfjes bevatten twee beschrijfbare lagen, waardoor de capaciteit sterk is toegenomen. De schijfjes kunnen dus twee kanten en twee lagen hebben. De opslagcapaciteit wordt bepaald door het type.

DVD-5: single sided (enkelzijdig), single layer (één laag), 4,7 gigabyte (GB), of 4,38 gibibyte (GiB)
DVD-9: single sided, dual layer (twee lagen), 8,5 GB (7,92 GiB)
DVD-10: double sided (dubbelzijdig), single layer op beide kanten, 9,4 GB (8,75 GiB)
DVD-14: double sided, double layer op één kant, single layer op de andere kant, 13,3 GB (12,39 GiB)
DVD-18: double sided, double layer op beide kanten, 17,1 GB (15,93 GiB)
Onderscheidende kenmerken van de formaten zijn:

De beschrijfbaarheid en herschrijfbaarheid.
Het schrijfproces.
De wijze van formatteren. Dat wil zeggen: de wijze waarop het opslaggebied is verdeeld in segmenten en partities. De formattering helpt de dvd-speler bij het snel vinden van een specifieke plaats op de dvd en het helpt de dvd-recorder om gegevens zo efficiënt mogelijk op te slaan.
De maximale opslagcapaciteit, die kan variëren van 2,6 tot 9,7 gigabyte.
De dvd-rom kan in vrijwel alle spelers worden afgespeeld. De dvd-ram leek een kansrijk formaat voor computertoepassingen, maar lijkt door de ontwikkelingen te zijn ingehaald. De dvd-r/rw en dvd+r/rw vormen twee concurrerende kampen. Dvd's zijn niet zonder meer uitwisselbaar tussen beide kampen, tenzij de speler beide formaten ondersteunt. De dvd+rw is geschikter voor computertoepassingen, terwijl dit formaat net als de andere formaten geschikt is voor films. De dvd+rw lijkt anno 2005 het meest kansrijke formaat te zijn om de algemeen geaccepteerde standaard voor computertoepassingen te worden. Dit formaat wordt ondersteund door invloedrijke bedrijven als Apple, Microsoft, Dell, Hewlett-Packard, Mitsubishi, Philips, Ricoh, Sony, Thomson en Yamaha.


Regiocode

Dvd-films kunnen een regiocode bevatten, die aangeeft op welk gebied de film gericht is. De standaard voor commerciële dvd-spelers schrijft voor dat de spelers alleen dvd's met hun eigen regiocode mogen afspelen. Hierdoor kunnen de filmmaatschappijen, om commerciële en logistieke redenen, de vrijgave en prijzen van dvd's in verschillende delen van de wereld beheersen. Veel dvd-spelers negeren echter de regiocode, of kunnen hiervoor worden aangepast. In de Verenigde Staten is dat verboden. De regiocode voor Nederland en België is 2.

Regiocode Gebied
0 Afspeelbaar in alle regio's
1 Verenigde Staten, Canada
2 Europa, Groenland, Zuid-Afrika, Lesotho, Swaziland, Japan, Egypte en het Midden-Oosten
3 Zuidoost-Azië, Zuid-Korea, Hongkong, Indonesië, Filipijnen, Taiwan
4 Australië, Nieuw-brabant, Mexico, Centraal-Amerika, Zuid-Amerika,
5 Rusland, andere voormalige landen van de Sovjet-Unie, Oost-Europa, het Indiase werelddeel, Mongolië, Afrika
6 China
7 Gereserveerd voor toekomstig gebruik
8 Internationale gebieden zoals vliegtuigen, schepen etc.

Regiocode 0 correspondeert niet met een regio, maar geeft aan dat een dvd in alle spelers moet kunnen worden afgespeeld. Er kwamen regio-0-spelers op de markt die elke schijf afspeelden. De filmmaatschappijen reageerden hierop door dvd-schijven te maken die niet in regio-0-spelers kunnen worden afgespeeld. Tegenwoordig is het mogelijk een dvd te kopiëren, en de regiocode te verwijderen.


Toepassingen
De dvd wordt voor allerlei toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld voor:

het opslaan van films. Tegenwoordig kan men bijna elke film die in de bioscoop heeft gedraaid gemakkelijk op een dvd kopen.
het registreren van concerten.
het opslaan van muziek, deze toepassing is echter gezien het grote opslagvermogen van de dvd niet populair.
het opslaan van foto's
Tegenwoordig zijn er videocamera's die dvd's gebruiken om video op te slaan. Deze schijfjes hebben meestal een doorsnede van 8 cm.
het opslaan van grote hoeveelheden gegevens.

Schrijfwijze
De juiste schrijfwijze in het Nederlands is dvd (bron: Groene Boekje). Soms ziet men ook wel DvD of DVD. Deze schrijfwijzen zijn dus niet correct volgens de officiële spellingwijzer.

 
Bang & Olufsen DVD Recorder voordeligste Bang & Olufsen DVD Recorder opruimingen Bang & Olufsen DVD Recorder goedkope Bang & Olufsen DVD Recorder uitverkoop Bang & Olufsen DVD Recorder beste voordeligste Bang & Olufsen DVD Recorder opheffing uitverkoop Bang & Olufsen DVD Recorder kopen Bang & Olufsen DVD Recorder aanbieding Bang & Olufsen DVD Recorder goedkoopste Bang & Olufsen DVD Recorder voordelige Bang & Olufsen DVD Recorder nieuw Bang & Olufsen DVD Recorder nieuwste Bang & Olufsen DVD Recorder aanbieding Bang & Olufsen DVD Recorder opruiming Bang & Olufsen DVD Recorder voordelig Bang & Olufsen midi DVD Recorder Bang & Olufsen 43 cm DVD Recorder Bang & Olufsen hifi DVD Recorder Bang & Olufsen DVD Recorder met dolby b Bang & Olufsen DVD Recorder met dolby bc Bang & Olufsen DVD Recorder met RDS Bang & Olufsen DVD Recorder met TA Bang & Olufsen DVD Recorder met 24 uurs klok Bang & Olufsen DVD Recorder met AMS Bang & Olufsen DVD Recorder met ATA Bang & Olufsen DVD Recorder met SSIR PLL synthesizer tuner Bang & Olufsen DVD Recorder met EON Bang & Olufsen DVD Recorder met AF Bang & Olufsen DVD Recorder met BTM (best tuning memory) Bang & Olufsen DVD Recorder met telefoon mute Bang & Olufsen DVD Recorder merk Bang & Olufsen DVD Recorder merk winkel Bang & Olufsen DVD Recorder merk winkels Bang & Olufsen DVD Recorder opruimingen Bang & Olufsen DVD Recorder audio en tv winkel Bang & Olufsen DVD Recorder computer winkel Bang & Olufsen DVD Recorder audio en tv shop Bang & Olufsen DVD Recorder Webshop Bang & Olufsen DVD Recorder radio en tv webshop Bang & Olufsen DVD Recorder audiozaak Bang & Olufsen DVD Recorder videozaak Bang & Olufsen DVD Recorder audiowinkel Bang & Olufsen DVD Recorder videowinkel Bang & Olufsen DVD Recorder vergelijken Bang & Olufsen DVD Recorder www.bang_en_olufsen.nl Bang & Olufsen DVD Recorder www.bang_en_olufsen.be Bang & Olufsen DVD Recorder www.bang_en_olufsen.de Bang & Olufsen DVD Recorder www.bang_en_olufsen.com Bang & Olufsen DVD Recorder www.bang_en_olufsen.uk Bang & Olufsen DVD Recorder www.bang_en_olufsenshop.nl Bang & Olufsen DVD Recorder www.bang_en_olufsenshop.be Bang & Olufsen DVD Recorder www.bang_en_olufsenshop.de Bang & Olufsen DVD Recorder www.bang_en_olufsenshop.com Bang & Olufsen DVD Recorder www.bang_en_olufsenshop.uk Bang & Olufsen DVD Recorder www.dvdrecorder.nl Bang & Olufsen DVD Recorder www.dvdrecorder.be Bang & Olufsen DVD Recorder www.dvdrecorder.de Bang & Olufsen DVD Recorder www.dvdrecorder.com Bang & Olufsen DVD Recorder www.dvdrecorder.uk Bang & Olufsen DVD Recorder www.dvdrecorder.nl Bang & Olufsen DVD Recorder www.dvdrecorder.be Bang & Olufsen DVD Recorder www.dvdrecorder.de Bang & Olufsen DVD Recorder www.dvdrecorder.com Bang & Olufsen DVD Recorder www.dvdrecorder.uk Bang & Olufsen DVD Recorder www.audio.nl Bang & Olufsen DVD Recorder www.bang_en_olufsenaudio.nl bang_en_olufsen.nl bang_en_olufsen.be bang_en_olufsen.de bang_en_olufsen.uk bang_en_olufsen.com Bang & Olufsen DVD Recorders voordeligste Bang & Olufsen DVD Recorders opruimingen Bang & Olufsen DVD Recorders goedkope Bang & Olufsen DVD Recorders uitverkoop Bang & Olufsen DVD Recorders beste voordeligste Bang & Olufsen DVD Recorders opheffing uitverkoop Bang & Olufsen DVD Recorders kopen Bang & Olufsen DVD Recorders aanbieding Bang & Olufsen DVD Recorders goedkoopste Bang & Olufsen DVD Recorders voordelige Bang & Olufsen DVD Recorders nieuw Bang & Olufsen DVD Recorders nieuwste Bang & Olufsen DVD Recorders aanbieding Bang & Olufsen DVD Recorders opruiming Bang & Olufsen DVD Recorders voordelig Bang & Olufsen midi DVD Recorders Bang & Olufsen 43 cm DVD Recorders Bang & Olufsen hifi DVD Recorders Bang & Olufsen DVD Recorders met dolby b Bang & Olufsen DVD Recorders met dolby bc Bang & Olufsen DVD Recorders met RDS Bang & Olufsen DVD Recorders met TA Bang & Olufsen DVD Recorders met 24 uurs klok Bang & Olufsen DVD Recorders met AMS Bang & Olufsen DVD Recorders met ATA Bang & Olufsen DVD Recorders met SSIR PLL synthesizer tuner Bang & Olufsen DVD Recorders met EON Bang & Olufsen DVD Recorders met AF Bang & Olufsen DVD Recorders met BTM (best tuning memory) Bang & Olufsen DVD Recorders met telefoon mute Bang & Olufsen DVD Recorders merk Bang & Olufsen DVD Recorders merk winkel Bang & Olufsen DVD Recorders merk winkels Bang & Olufsen DVD Recorders opruimingen Bang & Olufsen DVD Recorders audio en tv winkel Bang & Olufsen DVD Recorders computer winkel Bang & Olufsen DVD Recorders audio en tv shop Bang & Olufsen DVD Recorders Webshop Bang & Olufsen DVD Recorders radio en tv webshop Bang & Olufsen DVD Recorders audiozaak Bang & Olufsen DVD Recorders videozaak Bang & Olufsen DVD Recorders audiowinkel Bang & Olufsen DVD Recorders videowinkel Bang & Olufsen DVD Recorders vergelijken Bang & Olufsen DVD Recorders www.bang_en_olufsen.nl Bang & Olufsen DVD Recorders www.bang_en_olufsen.be Bang & Olufsen DVD Recorders www.bang_en_olufsen.de Bang & Olufsen DVD Recorders www.bang_en_olufsen.com Bang & Olufsen DVD Recorders www.bang_en_olufsen.uk Bang & Olufsen DVD Recorders www.bang_en_olufsenshop.nl Bang & Olufsen DVD Recorders www.bang_en_olufsenshop.be Bang & Olufsen DVD Recorders www.bang_en_olufsenshop.de Bang & Olufsen DVD Recorders www.bang_en_olufsenshop.com Bang & Olufsen DVD Recorders www.bang_en_olufsenshop.uk Bang & Olufsen DVD Recorders www.bang_en_olufsendvdrecorders.nl Bang & Olufsen DVD Recorders www.bang_en_olufsendvdrecorders.be Bang & Olufsen DVD Recorders www.bang_en_olufsendvdrecorders.de Bang & Olufsen DVD Recorders www.bang_en_olufsendvdrecorders.com Bang & Olufsen DVD Recorders www.bang_en_olufsendvdrecorders.uk Bang & Olufsen DVD Recorders www.dvdrecorders.nl Bang & Olufsen DVD Recorders www.dvdrecorders.be Bang & Olufsen DVD Recorders www.dvdrecorders.de Bang & Olufsen DVD Recorders www.dvdrecorders.com Bang & Olufsen DVD Recorders www.dvdrecorders.uk Bang & Olufsen DVD Recorders www.audio.nl Bang & Olufsen DVD Recorders www.bang_en_olufsenaudio.nl bang_en_olufsen.nl bang_en_olufsen.be bang_en_olufsen.de bang_en_olufsen.uk bang_en_olufsen.com       
 
Advertentie
 
 
   


 

CrawlTrack: open-source crawlers and spiders tracking script- SEO script -script open-source de détection des robots

 
Google
 
 
 
Zoek Audio-Video-TV
 
 

:: 3Com
:: Acer
:: Aiptek
:: Aiwa
:: Akai
:: Alpine
:: AMOI
:: AOC
:: Atec
:: Audioart
:: Audiosonic
:: Audiovox
:: Audix
:: Axion
:: Axxion
:: Bang & Olufsen
:: Benq
:: Beond
:: Blaupunkt
:: Bose
:: Boston Acoustics
:: Cambridge
:: Cat
:: Conrac
:: Cyrus
:: Daewoo
:: D-BOSS
:: Denon
:: Denver
:: DK digital
:: DQT
:: Elta
:: Eltax
:: Finlux
:: Funai
:: Gericom
:: Grundig
:: Hannspree
:: Harman kardon
:: Hisense
:: Hitachi
:: Home electronics
:: Hyundai
:: JVC
:: Kenwood
:: Leiker
:: Lenco
:: Lexsor
:: LG
:: Loewe
:: Marantz
:: Marquant
:: Matsui
:: Medion
:: Metronic
:: Mirai
:: Mitsubishi
:: Nad
:: Nakamichi
:: Nec
:: Nikkei
:: Normende
:: Odys
:: Onkyo
:: Orion
:: Otic
:: Palladium
:: Panasonic
:: Perstel
:: Philips
:: Pioneer
:: Prestigio
:: Proline
:: Real spectral
:: Roadstar
:: Rotel
:: Sagem
:: Salora
:: Samsung
:: Sanyo
:: Sharp
:: Skytec
:: Sony
:: Sugden
:: Sunstech
:: Tangent
:: Tatung
:: Teac
:: Technics
:: Technisat
:: Techwood
:: Thes
:: Thomson
:: Time
:: Tivoli
:: Tokai
:: Toshiba
:: Tosumi
:: VDG
:: Vestax
:: Vestel
:: Videoseven
:: Viewpia
:: Viewsonic
:: X4-Tech
:: Yamaha
:: Zinwell

 
Zoeken Luidspeaker
 
   
 
Zoek Beamer
 
 
:: 3M
:: ASK Proxima
:: Canon
:: Casio
:: Dell
:: Epson
:: HP
:: IBM
:: InFocus
:: Liesegang
:: Optoma
:: Plus
:: Sim2
:: Synelec
:: Meer
 
Zoek Audio