Menu
 
 

:: Home
:: Bookmark ons
:: Adverteren
:: Zoek
:: Opnieuw

 
 
Google
 
 
Audio apparatuur
 
   
   
 
Video apparatuur
 
   
   
 
TVapparatuur
 
 

:: LCD
:: LED TV
:: Plasma
:: Televisie
:: Breedbeeld
:: TV-Video combi
:: Monitor
:: Beamer
:: Projector

----------------------------
CAR AUDIO
---------------------------
:: Radio
:: MP3 speler
:: CD speler
:: DVD Speler
:: CD wisselaar
:: Monitor
:: Baspijpen
:: Booster
:: Subwoofer
:: Tweeter
:: Luidspreker
:: Boxen
:: Cassettedeck

 
   
 
Philips apparatuur
 
   
 
Blaupunkt apparatuur
 
 

:: Versterker
:: Receiver
:: Cd speler
:: Cd wisselaar
:: Cassettedeck
:: Tuner
:: Equalizer
:: HIFI set
:: Mini set
:: Midi set
:: Audio set
:: Surround set

 
 
Bose apparatuur
 
 
B&O apparatuur
 
 
Marantz apparatuur
 
 
Aiwa apparatuur
 
   
 
Benq apparatuur
 
   
   
 
Vincent apparatuur
 
   
 
Aanbevolen links
 
 
 
 
De pagina Opnieuw laden om meer of een andere goedkoop te zien! Klik in het menu linksboven op "Opnieuw".
 
Bose DVD Combi
:: Audio :: Versterker :: Receiver :: Cd speler :: Cd wisselaar
:: Cassettedeck :: Tuner :: Equalizer :: HIFI set :: Mini set
:: Midi set :: Audio set :: Surround set :: Platenspeler
:: Boxen :: Luidsprekers
:: Video :: DVD Harddisk Recorder :: DVD Recorder :: DVD Speler
:: DVD Combi :: Video Recorder :: Home Cinema
:: TV :: LCD :: Plasma :: Televisie :: Breedbeeld :: TV-Video combi
:: Monitor :: Beamer :: Projector
:: Car :: Radio :: MP3 speler :: CD speler :: DVD Speler :: CD wisselaar
:: Monitor :: Baspijpen :: Booster :: Subwoofer :: Tweeter
:: Luidspreker :: Boxen :: Cassettedeck
 
 

DVD Combi

Een DVD Combi is een DVD speler/recorder en een Videorecorder in een apparaat.


Een DVD-speler is een apparaat om DVD's af te spelen. De meeste spelers moeten op een televisie worden aangesloten, maar er zijn er ook die een eigen LCD display hebben, de zogenaamde draagbare DVD-spelers.

Inhoud
1 Functies
2 Fabricage
3 Bezit
4 Computer
5 Referenties


Functies
Een DVD-speler moet tenminste de volgende functies kunnen uitvoeren:

Een DVD-disc in UDF versie 2-formaat kunnen lezen.
Indien nodig, de versleutelde data met óf CSS, óf Macrovision kunnen verwerken.
De MPEG-2-datastroom met een snelheid van 10 Mbit/s (piek) of 8 Mbit/s (continu) kunnen decorderen.
Geluid in het MP2-, PCM- of AC-3-formaat decorderen en indien nodig AC-3 naar stereo converteren.
Het uitgangssignaal voor de televisie genereren in PAL-, SECAM- of NTSC-formaat.
De huidige generatie DVD-spelers kunnen vaak ook MP3-cd's en cd's met fotobestanden afspelen. Ook het afspelen van AVI-films in het DivX-formaat komen geregeld voor.

Fabricage
De meeste DVD-spelers worden in China gefabriceerd. In China zelf wordt een alternatieve standaard voor DVD's gebruikt, om zo de licentierechten van rond de $20 te omzeilen.


Bezit
Van de Nederlandse huishoudens heeft 78 procent een dvd-speler[1]. In de Verenigde Staten is dat percentage 81%, terwijl dat in 1999 nog geen 7% was.

Videorecorder

Een videorecorder is een apparaat waarmee beeldsignalen opgenomen kunnen worden op een videoband of tape. Deze banden zijn verkrijgbaar in verschillende typen: AMPEX, Betamax, Betacam SP, Hi 8, S-VHS, Umatic, VHS, Video8, en Video 2000.

Inhoud
1 Van band naar cassettes
2 Techniek
3 VCR
4 Stoorstrepen
5 Geluid


Van band naar cassettes
VCR was een systeem voor Video Cassette Recorders, ontwikkeld door Philips. Het was een van de eerste systemen voor het opnemen van beeld en geluid, dat met een cassette werkte.

Eerdere systemen werkten met losse spoelen (zo als een bandrecorder voor geluid). Het VCR systeem werkte met een speciale cassette, waarbij de twee spoelen boven elkaar lagen, en niet naast elkaar, zo als bij de latere modellen videorecorder. De cassettes hadden (vanuit de 21ste eeuw bezien) een weinig indrukwekkende lengte: de eerste modellen speelden 1/2 uur, 3/4 uur en 1 uur. De cassettes waren bovendien erg duur. Bij de latere modellen van de VCR werd de speelduur ruim verdubbeld. Helaas waren deze niet uitwisselbaar met de eerdere modellen, als gevolg van een andere techniek. De VCR-lijn werd opgevolgd door de Video 2000.

In de consumentenmarkt is het VHS-formaat uiteindelijk het meest gebruikte formaat voor videorecorders geworden, hoewel andere formaten, met name Video 2000, beter van kwaliteit zijn.


Techniek
Voor opname van geluid, met frequenties tot ca. 20 kHz, is een bandsnelheid van enkele cm/s voldoende. De informatie wordt met de kop van een elektromagneet met smalle spleet op de bewegende band geschreven en weer afgelezen. Een signaal op de band met een golflengte kleiner dan twee maal de spleetbreedte wordt bij weergave sterk verzwakt. Dit bepaalt de minimale bandsnelheid.

Een videosignaal bevat veel hogere frequenties dan geluid en vereist daarom een hogere bandsnelheid, ca. 3 m/s. In de eerste videorecorders liep de band inderdaad met die snelheid, en aldus werd de band met een groot aantal sporen beschreven. Dit levert elke paar minuten een onderbreking in het signaal aan het eind van de band, en ook snelle slijtage. Al spoedig werd voor een andere methode gekozen, die in alle consumentenapparatuur wordt toegepast: in een schuin opgestelde roterende trommel waar de band omheen loopt worden twee magneetkoppen gemonteerd, waarbij elke kop een half videobeeld voor zijn rekening neemt. (Om de hinder van beeldtrillingen te verminderen toont de televisie eerst alle oneven, en daarna alle even beeldlijnen.) Aldus wordt bij een lage bandsnelheid toch een hoge optekeningssnelheid bereikt, waarbij de informatie in schuine sporen op de band staat.


VCR
De kwaliteit van het VCR systeem was redelijk goed te noemen. Wel traden er, zeker in het begin van de VCR modellen, veel storingen op. De koppen sleten erg snel. Reparaties waren moeizaam en daardoor duur. De apparaten waren namelijk opgebouwd met "discrete elektronica": dat wil zeggen dat ze uit allemaal losse componenten bestonden. Er werden nog geen geïntegreerde schakelingen of chips gebruikt. Ook was er nog veel mechaniek aanwezig: het hele loopwerk en sturing van de bandfuncties was mechanisch.


Stoorstrepen
De consument verlangde behalve normale weergave ook de mogelijkheid van versnelde en vertraagde weergave en stilstaand beeld. Hierbij is het nodig de band een andere dan de normale snelheid te geven. De koppentrommel moet echter zijn normale snelheid behouden om de synchronisatie van het televisiebeeld niet te verstoren. Hierdoor volgen de koppen het opgetekende spoor niet meer, maar komen bij naastgelegen sporen terecht, waardoor het televisiebeeld stoorstrepen vertoont. (Bij wisseling van spoor moet nl. eerst het spoor van het andere halve beeld gepasseerd worden.)

Met behulp van extra weergavekoppen kunnen de stoorstrepen minder storend worden gemaakt. Bij videorecorders van het Video 2000-systeem zijn de magneetkoppen piëzo-elektrisch bestuurbaar, waardoor ze het spoor wel altijd volgen, en er geen stoorstrepen optreden. Tevens kan hierdoor de informatiedichtheid vergroot worden, zodat slechts de helft van de band voor de opname wordt gebruikt. Door omkering van de band kan de andere helft gebruikt worden, waardoor de speelduur verdubbeld werd.


Geluid
Voor optekening van het bij het beeld behorende geluid kan een aparte, vast opgestelde kop worden gebruikt. Door de lage bandsnelheid en smalle beschikbare spoorbreedte is de geluidskwaliteit matig, en nauwelijks voor muziek geschikt.

Een andere manier is om het geluid op een draaggolf te moduleren en deze op dezelfde manier als het beeld te registreren. Dit levert stereogeluid van zeer goede kwaliteit. In tegenstelling tot de opname met een vast opgestelde kop kan dit geluid niet worden vervangen zonder de video-opname te beïnvloeden.

Inmiddels (2007) verdringen de bespeelbare DVD en de harddiskrecorder meer en meer de videorecorder.


 
Bose DVD Combi voordeligste Bose DVD Combi opruimingen Bose DVD Combi goedkope Bose DVD Combi uitverkoop Bose DVD Combi beste voordeligste Bose DVD Combi opheffing uitverkoop Bose DVD Combi kopen Bose DVD Combi aanbieding Bose DVD Combi goedkoopste Bose DVD Combi voordelige Bose DVD Combi nieuw Bose DVD Combi nieuwste Bose DVD Combi aanbieding Bose DVD Combi opruiming Bose DVD Combi voordelig Bose midi DVD Combi Bose 43 cm DVD Combi Bose hifi DVD Combi Bose DVD Combi met dolby b Bose DVD Combi met dolby bc Bose DVD Combi met RDS Bose DVD Combi met TA Bose DVD Combi met 24 uurs klok Bose DVD Combi met AMS Bose DVD Combi met ATA Bose DVD Combi met SSIR PLL synthesizer tuner Bose DVD Combi met EON Bose DVD Combi met AF Bose DVD Combi met BTM (best tuning memory) Bose DVD Combi met telefoon mute Bose DVD Combi merk Bose DVD Combi merk winkel Bose DVD Combi merk winkels Bose DVD Combi opruimingen Bose DVD Combi audio en tv winkel Bose DVD Combi computer winkel Bose DVD Combi audio en tv shop Bose DVD Combi Webshop Bose DVD Combi radio en tv webshop Bose DVD Combi audiozaak Bose DVD Combi videozaak Bose DVD Combi audiowinkel Bose DVD Combi videowinkel Bose DVD Combi vergelijken Bose DVD Combi www.bose.nl Bose DVD Combi www.bose.be Bose DVD Combi www.bose.de Bose DVD Combi www.bose.com Bose DVD Combi www.bose.uk Bose DVD Combi www.boseshop.nl Bose DVD Combi www.boseshop.be Bose DVD Combi www.boseshop.de Bose DVD Combi www.boseshop.com Bose DVD Combi www.boseshop.uk Bose DVD Combi www.dvdcombi.nl Bose DVD Combi www.dvdcombi.be Bose DVD Combi www.dvdcombi.de Bose DVD Combi www.dvdcombi.com Bose DVD Combi www.dvdcombi.uk Bose DVD Combi www.dvdcombi.nl Bose DVD Combi www.dvdcombi.be Bose DVD Combi www.dvdcombi.de Bose DVD Combi www.dvdcombi.com Bose DVD Combi www.dvdcombi.uk Bose DVD Combi www.audio.nl Bose DVD Combi www.boseaudio.nl bose.nl bose.be bose.de bose.uk bose.com Bose DVD Combi's voordeligste Bose DVD Combi's beste voordeligste koop Bose DVD Combi's goedkope Bose DVD Combi's uitverkoop Bose DVD Combi's beste voordeligste Bose DVD Combi's opheffing uitverkoop Bose DVD Combi's kopen Bose DVD Combi's aanbieding Bose DVD Combi's goedkoopste Bose DVD Combi's voordelige Bose DVD Combi's nieuw Bose DVD Combi's nieuwste Bose DVD Combi's aanbieding Bose DVD Combi's opruiming Bose DVD Combi's voordelig Bose midi DVD Combi's Bose 43 cm DVD Combi's Bose hifi DVD Combi's Bose DVD Combi's met dolby b Bose DVD Combi's met dolby bc Bose DVD Combi's met RDS Bose DVD Combi's met TA Bose DVD Combi's met 24 uurs klok Bose DVD Combi's met AMS Bose DVD Combi's met ATA Bose DVD Combi's met SSIR PLL synthesizer tuner Bose DVD Combi's met EON Bose DVD Combi's met AF Bose DVD Combi's met BTM (best tuning memory) Bose DVD Combi's met telefoon mute Bose DVD Combi's merk Bose DVD Combi's merk winkel Bose DVD Combi's merk winkels Bose DVD Combi's opruimingen Bose DVD Combi's audio en tv winkel Bose DVD Combi's computer winkel Bose DVD Combi's audio en tv shop Bose DVD Combi's Webshop Bose DVD Combi's radio en tv webshop Bose DVD Combi's audiozaak Bose DVD Combi's videozaak Bose DVD Combi's audiowinkel Bose DVD Combi's videowinkel Bose DVD Combi's vergelijken Bose DVD Combi's www.bose.nl Bose DVD Combi's www.bose.be Bose DVD Combi's www.bose.de Bose DVD Combi's www.bose.com Bose DVD Combi's www.bose.uk Bose DVD Combi's www.boseshop.nl Bose DVD Combi's www.boseshop.be Bose DVD Combi's www.boseshop.de Bose DVD Combi's www.boseshop.com Bose DVD Combi's www.boseshop.uk Bose DVD Combi's www.bosedvdcombis.nl Bose DVD Combi's www.bosedvdcombis.be Bose DVD Combi's www.bosedvdcombis.de Bose DVD Combi's www.bosedvdcombis.com Bose DVD Combi's www.bosedvdcombis.uk Bose DVD Combi's www.dvdcombis.nl Bose DVD Combi's www.dvdcombis.be Bose DVD Combi's www.dvdcombis.de Bose DVD Combi's www.dvdcombis.com Bose DVD Combi's www.dvdcombis.uk Bose DVD Combi's www.audio.nl Bose DVD Combi's www.boseaudio.nl bose.nl bose.be bose.de bose.uk bose.com

       
 
Advertentie
 
 
   


 

CrawlTrack: open-source crawlers and spiders tracking script- SEO script -script open-source de détection des robots

 
Google
 
 
 
Zoek Audio-Video-TV
 
 

:: 3Com
:: Acer
:: Aiptek
:: Aiwa
:: Akai
:: Alpine
:: AMOI
:: AOC
:: Atec
:: Audioart
:: Audiosonic
:: Audiovox
:: Audix
:: Axion
:: Axxion
:: Bang & Olufsen
:: Benq
:: Beond
:: Blaupunkt
:: Bose
:: Boston Acoustics
:: Cambridge
:: Cat
:: Conrac
:: Cyrus
:: Daewoo
:: D-BOSS
:: Denon
:: Denver
:: DK digital
:: DQT
:: Elta
:: Eltax
:: Finlux
:: Funai
:: Gericom
:: Grundig
:: Hannspree
:: Harman kardon
:: Hisense
:: Hitachi
:: Home electronics
:: Hyundai
:: JVC
:: Kenwood
:: Leiker
:: Lenco
:: Lexsor
:: LG
:: Loewe
:: Marantz
:: Marquant
:: Matsui
:: Medion
:: Metronic
:: Mirai
:: Mitsubishi
:: Nad
:: Nakamichi
:: Nec
:: Nikkei
:: Normende
:: Odys
:: Onkyo
:: Orion
:: Otic
:: Palladium
:: Panasonic
:: Perstel
:: Philips
:: Pioneer
:: Prestigio
:: Proline
:: Real spectral
:: Roadstar
:: Rotel
:: Sagem
:: Salora
:: Samsung
:: Sanyo
:: Sharp
:: Skytec
:: Sony
:: Sugden
:: Sunstech
:: Tangent
:: Tatung
:: Teac
:: Technics
:: Technisat
:: Techwood
:: Thes
:: Thomson
:: Time
:: Tivoli
:: Tokai
:: Toshiba
:: Tosumi
:: VDG
:: Vestax
:: Vestel
:: Videoseven
:: Viewpia
:: Viewsonic
:: X4-Tech
:: Yamaha
:: Zinwell

 
Zoeken Luidspeaker
 
   
 
Zoek Beamer
 
 
:: 3M
:: ASK Proxima
:: Canon
:: Casio
:: Dell
:: Epson
:: HP
:: IBM
:: InFocus
:: Liesegang
:: Optoma
:: Plus
:: Sim2
:: Synelec
:: Meer
 
Zoek Audio