Menu
 
 

:: Home
:: Bookmark ons
:: Adverteren
:: Zoek
:: Opnieuw

 
 
Google
 
 
Audio apparatuur
 
   
   
 
Video apparatuur
 
   
   
 
TVapparatuur
 
 

:: LCD
:: LED TV
:: Plasma
:: Televisie
:: Breedbeeld
:: TV-Video combi
:: Monitor
:: Beamer
:: Projector

----------------------------
CAR AUDIO
---------------------------
:: Radio
:: MP3 speler
:: CD speler
:: DVD Speler
:: CD wisselaar
:: Monitor
:: Baspijpen
:: Booster
:: Subwoofer
:: Tweeter
:: Luidspreker
:: Boxen
:: Cassettedeck

 
   
 
Philips apparatuur
 
   
 
Blaupunkt apparatuur
 
 

:: Versterker
:: Receiver
:: Cd speler
:: Cd wisselaar
:: Cassettedeck
:: Tuner
:: Equalizer
:: HIFI set
:: Mini set
:: Midi set
:: Audio set
:: Surround set

 
 
Bose apparatuur
 
 
B&O apparatuur
 
 
Marantz apparatuur
 
 
Aiwa apparatuur
 
   
 
Benq apparatuur
 
   
   
 
Vincent apparatuur
 
   
 
Aanbevolen links
 
 
 
 
De pagina Opnieuw laden om meer of een andere goedkoop te zien! Klik in het menu linksboven op "Opnieuw".
 
Epson Beamer
:: Video : Beamer :: Projector
 
 

Beamer

Een beamer of videoprojector is een digitale projector voor video- of computerbeelden.

Het apparaat kan worden gezien als de digitale vervanger van de diaprojector, de epidiascoop en de overheadprojector. Er bestaan twee typen: LCD en DLP.

Inhoud
1 LCD (Liquid Crystal Display)
2 DLP (Digital Light Processing)
3 Lichtsterkte
4 Afbeeldingsverhouding 4:3 of 16:9
5 To beam or not to beam
6 Doe het zelf-beamer

LCD (Liquid Crystal Display)

Op de plaats waar in een diaprojector het diapositief zich bevindt (tussen lamp en projectielens dus) bevindt zich in de projector een klein LCD (Liquid Crystal Display), voorzien van een raster in de drie basiskleuren rood, groen en blauw. Door computermatige aansturing van de elementjes in dit kleine scherm wordt een transparant en dus projecteerbaar kleurenbeeld gegenereerd.

Duurdere projectoren werken met drie LCD's, voor elke basiskleur één. De beelden worden bij de projectie tot één kleurenbeeld gemengd.

Voordeel van de LCD projector is de afwezigheid van het "regenboogeffect" (zie verderop bij DLP), nadeel is het beter zichtbaar zijn van het raster tussen van de afzonderlijke LCD beeldpunten.


DLP (Digital Light Processing)

Een ander type projector, DLP (Digital Light Processing) genaamd, werkt niet met een LCD, maar met een DMD (Digital Micromirror Device - uitgedacht door Texas Instruments), een chip waarop zich honderdduizenden microscopisch kleine spiegeltjes bevinden. Elk spiegeltje komt met een beeldpunt overeen. Het licht valt op deze spiegeltjes door een ronddraaiend kleurenwiel dat in drie segmenten is verdeeld: de drie basiskleuren Rood-Groen-Blauw (RGB). Daardoor worden de spiegeltjes afwisselend in die kleuren belicht. Alle beeldpunten van het te projecteren beeld die de betreffende kleur hebben, klappen de overeenkomstige spiegeltjes om waardoor het licht in die kleur door de lens naar het scherm wordt geprojecteerd. Het kleurenwiel maakt vele omwentelingen per seconde en de spiegeltjes klappen in hetzelfde tempo of veelvoud ervan (tot enkele duizenden keren per seconde) ook telkens om als de juiste kleur een spiegeltje belicht. Het tempo bepaalt de helderheid van de betreffende kleur - tot 1024 helderheidsnuances. Door telkens de drie basiskleuren door hetzelfde spiegeltje af te beelden kunnen 16 miljoen kleurschakeringen worden gemaakt.

Dit type projector bestaat ook in (zeer kostbare) uitvoeringen met drie DMD's met elk een eigen kleurenfilter, dus zonder kleurenwiel. Deze methode geeft wel complete beelden in alle drie de RGB kleuren tegelijk en kan 35 triljoen kleurschakeringen produceren. Deze installaties vindt men in commerciële digitale bioscopen.

Nadeel van DLP projectie met een enkele DMD en een kleurenwiel is dat een beeld niet als geheel wordt geprojecteerd maar telkens in opeenvolgende RGB kleuren. Mensen die hiervoor gevoelig zijn kunnen dit waarnemen als "regenboogeffect" (rainbow effect) als de ogen snel het beeld aftasten. Vooral bij heldere objecten (en witte ondertitels) ziet men dan randen in de kleuren rood-groen-blauw: de regenboog. Door verhoging van de rotatiesnelheid van het kleurenwiel of door meerdere malen de RGB-kleuren als segmenten op het wiel te plaatsen, kan dit effect goeddeels worden gecompenseerd maar niet compleet verwijderd. Voordelen van de DLP projectiewijze is de grotere kleurgetrouwheid van het beeld en minder opvallende beeldpunten.


Lichtsterkte
De lichtsterkte van de beamer is van belang voor projectie in donkere of (half)verlichte ruimten. Voor een verduisterde huisbioscoop is met 800-1000 lumen prima resultaten te bereiken. Voor schemerige ruimten voldoet 1100-2000 lumen. Hogere waarden zijn vooral bedoeld voor daglicht projectie bij zakelijke presentaties, niet voor filmweergave in een huisbioscoop. Het zeer heldere beeld geeft dan een uitgebeten witte weergave en als toeschouwer in volle duisternis moet je aan een lasbril denken om het felle licht te temperen. Minder fel verdient dan zeker de voorkeur.


Afbeeldingsverhouding 4:3 of 16:9

De LCD of DLP projector bedoeld voor huisbioscoopgebruik heeft als normale ("native") verhouding hetzij 4:3 (standaard tv) of 16:9 (breedbeeld). Hoewel ze ook de andere verhouding goed kunnen weergeven, gaat dit altijd gepaard met zwarte balken boven en onder het beeld ("letterbox" - breedbeeld op 4:3) of links en rechts ervan ("pillarbox" - standaard op 16:9). Zwarte balken betekent dat de overeenkomstige LCD cellen of DLP spiegeltjes feitelijk niet voor de beeldopbouw worden gebruikt en men dus niet optimaal gebruik maakt van de mogelijke resolutie. Het is dus een afweging of men vooral het breedbeeld of standaard tv formaat optimaal weergeeft en met minder genoegen neemt in de niet-native beeldmaat.

Het televisiebeeld is bij PAL altijd 720x576 pixels(hoogte x breedte) voor zowel standaard als breedbeeld formaat. LCD en DLP resoluties die lager zijn (zoals 600x400) zullen nooit het beeld in volledige kwaliteit kunnen weergeven. Is de resolutie hoger, dan worden de tv beeldpunten proportioneel over meerdere LCD cellen of DLP spiegels "uitgesmeerd". Daarmee wordt een televisiebeeld niet scherper (het heeft maar 720x576 pixels) maar het beeld blijft egaler en niet zo blokkerig. Voor High Definition beelden met veel meer pixels dan standaard PAL is natuurlijk een evenveel hogere LCD/DLP standaard resolutie nodig (1920 x 1080).


To beam or not to beam
Let op dat "beamer" geen Engels maar een Nederlands anglicisme is, afgeleid van het Engelse "beam" (straal, lichtbundel). Ook in het Duits is "beamer" ingeburgerd maar de juiste Engelse benaming is "video projector". In Nederland sprak men aanvankelijk ook van videoprojector, maar "beamer" lijkt de overhand te hebben gekregen.

In Engeland wordt het woord "beamer" gebruikt als populaire benaming voor een BMW.


Doe het zelf-beamer

Men kan ook zelf een beamer maken. Dit wordt een DIY beamer genoemd (Do-It-Yourself). opruimingen zijn regelmatig o.m. op eBay te vinden. De methode is gebaseerd op het gebruik van een plastic Fresnelring die als lens wordt gebruikt om het lichtgevende beeld van een gewoon televisiescherm vergroot af te beelden. Deze afbeelding is veruit inferieur in vergelijking met die van de echte beamer en heeft een zwakke lichtsterkte. Als experiment misschien leuk, maar verder teleurstellend.

 
Epson Beamer voordeligste Epson Beamer opruimingen Epson Beamer goedkope Epson Beamer uitverkoop Epson Beamer beste voordeligste Epson Beamer opheffing uitverkoop Epson Beamer kopen Epson Beamer aanbieding Epson Beamer goedkoopste Epson Beamer voordelige Epson Beamer nieuw Epson Beamer nieuwste Epson Beamer aanbieding Epson Beamer opruiming Epson Beamer voordelig Epson Beamer merk Epson Beamer merk winkel Epson Beamer merk winkels Epson Beamer opruimingen Epson Beamer audio en tv winkel Epson Beamer computer winkel Epson Beamer audio en tv shop Epson Beamer Webshop Epson Beamerradio en tv webshop Epson Beamer beeldzaak Epson Beamer videozaak Epson Beamer tvwinkel Epson Beamer videowinkel Epson Beamer vergelijken Epson Beamer www.epsonbeamer.nl Epson Beamer www.epsonbeamer.be Epson Beamer www.epsonbeamer.de Epson Beamer www.epsonbeamer.com Epson Beamer www.epsonbeamer.uk Epson Beamer www.epsonbeamerhop.nl Epson Beamer www.epsonbeamerhop.be Epson Beamer www.epsonbeamerhop.de Epson Beamer www.epsonbeamerhop.com Epson Beamer www.epsonbeamerhop.uk Epson Beamer www.epsontv.nl Epson Beamer www.epsontv.be Epson Beamer www.epsontv.de Epson Beamer www.epsontv.com Epson Beamer www.epsontv.uk Epson Beamer www.beamer.nl Epson Beamer www.beamer.be Epson Beamer www.beamer.de Epson Beamer www.beamer.com Epson Beamer www.beamer.uk Epson Beamer www.beeld.nl Epson Beamer www.beamer.nl epson.nl epson.be epson.de epson.uk epson.com Epson Beamer grootbeeld Epson Beamer kleinbeeld Epson Beamer Epson Beamer's voordeligste Epson Beamer's opruimingen Epson Beamer's goedkope Epson Beamer's uitverkoop Epson Beamer's beste voordeligste Epson Beamer's opheffing uitverkoop Epson Beamer's kopen Epson Beamer's aanbieding Epson Beamer's goedkoopste Epson Beamer's voordelige Epson Beamer's nieuw Epson Beamer's nieuwste Epson Beamer's aanbieding Epson Beamer's opruiming Epson Beamer's voordelig Epson Beamer's merk Epson Beamer's merk winkel Epson Beamer's merk winkels Epson Beamer's opruimingen Epson Beamer's audio en televisie winkel Epson Beamer's computer winkel Epson Beamer's audio en televisie shop Epson Beamer's Webshop Epson Beamer'sradio en televisie webshop Epson Beamer's beeldzaak Epson Beamer's videozaak Epson Beamer's televisiewinkel Epson Beamer's videowinkel Epson Beamer's vergelijken Epson Beamer's www.epsonbeamer.nl Epson Beamer's www.epsonbeamer.be Epson Beamer's www.epsonbeamer.de Epson Beamer's www.epsonbeamer.com Epson Beamer's www.epsonbeamer.uk Epson Beamer's www.epsonbeamershop.nl Epson Beamer's www.epsonbeamershop.be Epson Beamer's www.epsonbeamershop.de Epson Beamer's www.epsonbeamershop.com Epson Beamer's www.epsonbeamershop.uk Epson Beamer's www.epsontelevisie.nl Epson Beamer's www.epsontelevisie.be Epson Beamer's www.epsontelevisie.de Epson Beamer's www.epsontelevisie.com Epson Beamer's www.epsontelevisie.uk Epson Beamer's www.beamer.nl Epson Beamer's www.beamer.be Epson Beamer's www.beamer.de Epson Beamer's www.beamer.com Epson Beamer's www.beamer.uk Epson Beamer's www.beeld.nl Epson Beamer's www.televisie.nl epson.nl epson.be epson.de epson.uk epson.com Epson Beamer's grootbeeld Epson Beamer's kleinbeeld Epson Beamer's 80 cm Projectieschermen Epson Beamer's 90 cm Projectieschermen Epson Beamer's 100 cm Projectieschermen Epson Beamer's 110 cm Projectieschermen Epson Beamer's 120 cm Projectieschermen Epson Beamer's 130 cm Projectieschermen Epson Beamer's 140 cm Projectieschermen Epson Beamer's 150 cm Projectieschermen Epson Beamer's 160 cm Projectieschermen Epson Beamer's 170 cm Projectieschermen Epson Beamer's 180 cm Projectieschermen Epson Beamer's 190 cm Projectieschermen Epson Beamer's 200 cm Projectieschermen Epson Beamer's 210 cm Projectieschermen Epson Beamer's 220 cm Projectieschermen Epson Beamer's 230 cm Projectieschermen Epson Beamer's 240 cm Projectieschermen Epson Beamer's 250 cm Projectieschermen Epson Beamer's 260 cm Projectieschermen Epson Beamer's 270 cm Projectieschermen Epson Beamer's 280 cm Projectieschermen Epson Beamer's 290 cm Projectieschermen Epson Beamer's 50 inch Projectieschermen Epson Beamer's 60 inch Projectieschermen Epson Beamer's 70 inch Projectieschermen Epson Beamer's 80 inch Projectieschermen Epson Beamer's 90 inch Projectieschermen Epson Beamer's 100 inch Projectieschermen Epson Beamer's 110 inch Projectieschermen Epson Beamer's 115 inch Projectieschermen Epson Beamer's 120 inch Projectieschermen Epson Beamer's 125 inch Projectieschermen Epson Beamer's 130 inch Projectieschermen Epson Beamer's 135 inch Projectieschermen Epson Beamer's 140 inch Projectieschermen Epson Beamer's 145 inch Projectieschermen Epson Beamer's 150 inch Projectieschermen Epson Beamer's 155 inch Projectieschermen Epson Beamer's 160 inch Projectieschermen Epson Beamer's 165 inch Projectieschermen Epson Beamer's 170 inch Projectieschermen Epson Beamer's 175 inch Projectieschermen Epson Beamer's 180 inch Projectieschermen Epson Videoprojector voordeligste Epson Videoprojector opruimingen Epson Videoprojector goedkope Epson Videoprojector uitverkoop Epson Videoprojector beste voordeligste Epson Videoprojector opheffing uitverkoop Epson Videoprojector kopen Epson Videoprojector aanbieding Epson Videoprojector goedkoopste Epson Videoprojector voordelige Epson Videoprojector nieuw Epson Videoprojector nieuwste Epson Videoprojector aanbieding Epson Videoprojector opruiming Epson Videoprojector voordelig Epson Videoprojector merk Epson Videoprojector merk winkel Epson Videoprojector merk winkels Epson Videoprojector opruimingen Epson Videoprojector audio en tv winkel Epson Videoprojector computer winkel Epson Videoprojector audio en tv shop Epson Videoprojector Webshop Epson Videoprojectorradio en tv webshop Epson Videoprojector beeldzaak Epson Videoprojector videozaak Epson Videoprojector tvwinkel Epson Videoprojector videowinkel Epson Videoprojector vergelijken Epson Videoprojector www.epsonvideoprojector.nl Epson Videoprojector www.epsonvideoprojector.be Epson Videoprojector www.epsonvideoprojector.de Epson Videoprojector www.epsonvideoprojector.com Epson Videoprojector www.epsonvideoprojector.uk Epson Videoprojector www.epsonvideoprojectorhop.nl Epson Videoprojector www.epsonvideoprojectorhop.be Epson Videoprojector www.epsonvideoprojectorhop.de Epson Videoprojector www.epsonvideoprojectorhop.com Epson Videoprojector www.epsonvideoprojectorhop.uk Epson Videoprojector www.epsontv.nl Epson Videoprojector www.epsontv.be Epson Videoprojector www.epsontv.de Epson Videoprojector www.epsontv.com Epson Videoprojector www.epsontv.uk Epson Videoprojector www.videoprojector.nl Epson Videoprojector www.videoprojector.be Epson Videoprojector www.videoprojector.de Epson Videoprojector www.videoprojector.com Epson Videoprojector www.videoprojector.uk Epson Videoprojector www.beeld.nl Epson Videoprojector www.videoprojector.nl epson.nl epson.be epson.de epson.uk epson.com Epson Videoprojector grootbeeld Epson Videoprojector kleinbeeld Epson Videoprojector Epson Videoprojector's voordeligste Epson Videoprojector's opruimingen Epson Videoprojector's goedkope Epson Videoprojector's uitverkoop Epson Videoprojector's beste voordeligste Epson Videoprojector's opheffing uitverkoop Epson Videoprojector's kopen Epson Videoprojector's aanbieding Epson Videoprojector's goedkoopste Epson Videoprojector's voordelige Epson Videoprojector's nieuw Epson Videoprojector's nieuwste Epson Videoprojector's aanbieding Epson Videoprojector's opruiming Epson Videoprojector's voordelig Epson Videoprojector's merk Epson Videoprojector's merk winkel Epson Videoprojector's merk winkels Epson Videoprojector's opruimingen Epson Videoprojector's audio en televisie winkel Epson Videoprojector's computer winkel Epson Videoprojector's audio en televisie shop Epson Videoprojector's Webshop Epson Videoprojector'sradio en televisie webshop Epson Videoprojector's beeldzaak Epson Videoprojector's videozaak Epson Videoprojector's televisiewinkel Epson Videoprojector's videowinkel Epson Videoprojector's vergelijken Epson Videoprojector's www.epsonvideoprojector.nl Epson Videoprojector's www.epsonvideoprojector.be Epson Videoprojector's www.epsonvideoprojector.de Epson Videoprojector's www.epsonvideoprojector.com Epson Videoprojector's www.epsonvideoprojector.uk Epson Videoprojector's www.epsonvideoprojectorshop.nl Epson Videoprojector's www.epsonvideoprojectorshop.be Epson Videoprojector's www.epsonvideoprojectorshop.de Epson Videoprojector's www.epsonvideoprojectorshop.com Epson Videoprojector's www.epsonvideoprojectorshop.uk Epson Videoprojector's www.epsontelevisie.nl Epson Videoprojector's www.epsontelevisie.be Epson Videoprojector's www.epsontelevisie.de Epson Videoprojector's www.epsontelevisie.com Epson Videoprojector's www.epsontelevisie.uk Epson Videoprojector's www.videoprojector.nl Epson Videoprojector's www.videoprojector.be Epson Videoprojector's www.videoprojector.de Epson Videoprojector's www.videoprojector.com Epson Videoprojector's www.videoprojector.uk Epson Videoprojector's www.beeld.nl Epson Videoprojector's www.televisie.nl epson.nl epson.be epson.de epson.uk epson.com Epson Videoprojector's grootbeeld Epson Videoprojector's kleinbeeld Epson Videoprojector's 80 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 90 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 100 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 110 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 120 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 130 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 140 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 150 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 160 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 170 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 180 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 190 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 200 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 210 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 220 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 230 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 240 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 250 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 260 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 270 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 280 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 290 cm Projectieschermen Epson Videoprojector's 50 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 60 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 70 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 80 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 90 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 100 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 110 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 115 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 120 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 125 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 130 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 135 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 140 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 145 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 150 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 155 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 160 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 165 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 170 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 175 inch Projectieschermen Epson Videoprojector's 180 inch Projectieschermen Epson
       
 
Advertentie
 
 
   


 

CrawlTrack: open-source crawlers and spiders tracking script- SEO script -script open-source de détection des robots

 
Google
 
 
 
Zoek Audio-Video-TV
 
 

:: 3Com
:: Acer
:: Aiptek
:: Aiwa
:: Akai
:: Alpine
:: AMOI
:: AOC
:: Atec
:: Audioart
:: Audiosonic
:: Audiovox
:: Audix
:: Axion
:: Axxion
:: Bang & Olufsen
:: Benq
:: Beond
:: Blaupunkt
:: Bose
:: Boston Acoustics
:: Cambridge
:: Cat
:: Conrac
:: Cyrus
:: Daewoo
:: D-BOSS
:: Denon
:: Denver
:: DK digital
:: DQT
:: Elta
:: Eltax
:: Finlux
:: Funai
:: Gericom
:: Grundig
:: Hannspree
:: Harman kardon
:: Hisense
:: Hitachi
:: Home electronics
:: Hyundai
:: JVC
:: Kenwood
:: Leiker
:: Lenco
:: Lexsor
:: LG
:: Loewe
:: Marantz
:: Marquant
:: Matsui
:: Medion
:: Metronic
:: Mirai
:: Mitsubishi
:: Nad
:: Nakamichi
:: Nec
:: Nikkei
:: Normende
:: Odys
:: Onkyo
:: Orion
:: Otic
:: Palladium
:: Panasonic
:: Perstel
:: Philips
:: Pioneer
:: Prestigio
:: Proline
:: Real spectral
:: Roadstar
:: Rotel
:: Sagem
:: Salora
:: Samsung
:: Sanyo
:: Sharp
:: Skytec
:: Sony
:: Sugden
:: Sunstech
:: Tangent
:: Tatung
:: Teac
:: Technics
:: Technisat
:: Techwood
:: Thes
:: Thomson
:: Time
:: Tivoli
:: Tokai
:: Toshiba
:: Tosumi
:: VDG
:: Vestax
:: Vestel
:: Videoseven
:: Viewpia
:: Viewsonic
:: X4-Tech
:: Yamaha
:: Zinwell

 
Zoeken Luidspeaker
 
   
 
Zoek Beamer
 
 
:: 3M
:: ASK Proxima
:: Canon
:: Casio
:: Dell
:: Epson
:: HP
:: IBM
:: InFocus
:: Liesegang
:: Optoma
:: Plus
:: Sim2
:: Synelec
:: Meer
 
Zoek Audio