Menu
 
 

:: Home
:: Bookmark ons
:: Adverteren
:: Zoek
:: Opnieuw

 
 
Google
 
 
Audio apparatuur
 
   
   
 
Video apparatuur
 
   
   
 
TVapparatuur
 
 

:: LCD
:: LED TV
:: Plasma
:: Televisie
:: Breedbeeld
:: TV-Video combi
:: Monitor
:: Beamer
:: Projector

----------------------------
CAR AUDIO
---------------------------
:: Radio
:: MP3 speler
:: CD speler
:: DVD Speler
:: CD wisselaar
:: Monitor
:: Baspijpen
:: Booster
:: Subwoofer
:: Tweeter
:: Luidspreker
:: Boxen
:: Cassettedeck

 
   
 
Philips apparatuur
 
   
 
Blaupunkt apparatuur
 
 

:: Versterker
:: Receiver
:: Cd speler
:: Cd wisselaar
:: Cassettedeck
:: Tuner
:: Equalizer
:: HIFI set
:: Mini set
:: Midi set
:: Audio set
:: Surround set

 
 
Bose apparatuur
 
 
B&O apparatuur
 
 
Marantz apparatuur
 
 
Aiwa apparatuur
 
   
 
Benq apparatuur
 
   
   
 
Vincent apparatuur
 
   
 
Aanbevolen links
 
 
 
 
De pagina Opnieuw laden om meer of een andere goedkoop te zien! Klik in het menu linksboven op "Opnieuw".
 
LED TV
:: Audio :: Versterker :: Receiver :: Cd speler :: Cd wisselaar
:: Cassettedeck :: Tuner :: Equalizer :: HIFI set :: Mini set
:: Midi set :: Audio set :: Surround set :: Platenspeler
:: Boxen :: Luidsprekers
:: Video :: DVD Harddisk Recorder :: DVD Recorder :: DVD Speler
:: DVD Combi :: Video Recorder :: Home Cinema
:: TV :: LCD :: Plasma :: Televisie :: Breedbeeld :: TV-Video combi
:: Monitor :: Beamer :: Projector
:: Car :: Radio :: MP3 speler :: CD speler :: DVD Speler :: CD wisselaar
:: Monitor :: Baspijpen :: Booster :: Subwoofer :: Tweeter
:: Luidspreker :: Boxen :: Cassettedeck
 
 

LED TV

Led-televisie is een alternatief voor de lcd-televisie, waarbij lichtemitterende diodes toegepast worden in plaats van Cold Cathode Fluorescerende Lamp als verlichting van het beeldscherm.

Inhoud
1 Technologie
2 Introductie
3 Verschillende ledtechnologieën
3.1 Backlight RGB
3.2 Backlight white led
3.3 Backlight white LED with Local dimming
3.4 Edge led
4 Referenties


Technologie
Ledtelevisies gebruiken ledverlichting in plaats van de Cold Cathode Fluorescerende Lampen die standaard gebruikt worden in de meeste lcd-televisies. Ledtelevisies kunnen dunner gefabriceerd worden door de afwezigheid van een achtergrondverlichting achter het scherm. De leds zijn rond de rand geplaatst waardoor het mogelijk is een televisie te maken van minder dan 3 centimeter dik. Ledtelevisies gaan zuiniger met energie om dan plasmatelevisies en reguliere lcd-televisies. Ze gebruiken minder stroom en er wordt geen kwik gebruikt in het productieproces, hoewel er wel in kleine mate gallium en arsenicum gebruikt wordt om leds te produceren. Het voordeel van leds ten opzichte van fluorescerende verlichting is dat zij zeer weinig ruimte innemen, veel licht opbrengen met weinig energie, weinig warmte produceren en in groepen geplaatst kunnen worden waardoor als er één stukgaat de overige leds nog steeds licht opbrengen. Over het algemeen geven ledtelevisies een hoog contrast met diepe zwarten en rijke kleurverzadiging doordat de optische golflengte van fluorescerende lampen een kleiner bereik heeft. Ledtelevisies waarbij de verlichting in de rand geplaatst is kunnen zeer dun geconstrueerd worden.

Led-televisies gebruiken leds om het beeld op het scherm te verlichten. Het beeld wordt weergegeven door een conventionele lcd. Zonder de verlichting zou het beeld op de lcd nauwelijks zichtbaar zijn. (Rekenmachines en horloges hebben eenvoudige lcd's zonder verlichting, waarbij een externe lichtbron nodig is om het beeld te kunnen waarnemen.)

Afgedankte ledtelevisies zouden een minder nadelige invloed op het milieu kunnen hebben dan lcd-televisies (deze bevatten kwikdamp in de fluorescerende lampen die gebruikt worden). Hoewel componenten van leds arsenicum (galliumarsenide) bevatten is dit veel minder dan bij een lcd-televisie.

Introductie
Samsung integreerde in 2006 als eerste ledverlichting in de LE40M91.Een opvolger was de 102-, 122-, 132- en 145-cm-versies van de LN-T81F in 2007. Sony gebruikte in 2008 ledverlichting voor de 117- en 140-cm-versies van de BRAVIA KDL-XBR8-serie en introduceerde de eerste flatpanel-monitor met in de rand geplaatste leds. In 2008 introduceerde Sharp de AQUOS LC-XS1US-serie met ledverlichting en gebruikte Samsung ledverlichting voor de A950-serie. In 2009 introduceerde Samsung de "Luxia" HD televisieserie met ledrandverlichting, beschikbaar in maten van 81 tot 140 cm. Vizio en LG hebben aangekondigd HDTV's met ledachtergrondverlichting te gaan produceren, te verwachten in 2009.

Verschillende ledtechnologieën
Er zijn op dit moment vier verschillende technologieën voor het toepassen van ledtechnologie in televisies.

Backlight RGB
Samsung heeft in 2006 met de introductie van de M91 serie als eerste leds toegepast in de achtergrondverlichting van lcd-televisies. Bij deze techniek werden de CCFL’s vervangen door rode, groene, en blauwe leds. Helaas bleef een dikke diffuser bij dit concept noodzakelijk. Het milieu had veel voordeel bij de ledtoepassing waarbij niet langer de noodzaak voor het gebruik van kwik een vereiste was. De energieconsumptie was vergelijkbaar met CCFL en door het gebruik van 1728 rode, groene en blauwe leds waren de productiekosten zeer hoog. Een 100Hz-variant van dit model is vanwege de hoge productiekosten nooit leverbaar geweest. De kleurweergave van 146% was zijn tijd ver vooruit, iets waarvan we achteraf kunnen zeggen dat deze specificatie binnen de leveranciers van content helaas tot vandaag de dag onbenut is gebleven en voorlopig zal blijven.

Backlight white led
De backlight white ledtechnologie is vergelijkbaar met backlight-RGB. Alleen wordt bij deze techniek gebruikgemaakt van enkelvoudige witte leds. Deze technologie wordt aangeduid als ‘full led’. Het voordeel is dat er minder energie verbruikt wordt, doordat er bij deze techniek een derde van het aantal leds gebruikt wordt. Dit resulteert in minder warmteafgifte waardoor er minder slijtage optreedt en het scherm een langere levensduur heeft. Het enige nadeel ten opzichte van RGB-led is dat het kleurenspectrum iets kleiner is. Door het ontbreken van content die de maximale waarden van het RGB-ledspectrum benut, heeft dit echter geen nadelig effect.

Backlight white LED with Local dimming
De ontwikkelingen stonden niet stil en een logisch vervolg diende zich spoedig aan. De witte led met local-dimmingfunctionaliteit was een ware revolutie op ledgebied. Het plaatselijk kunnen activeren van de leds (local dimming) had een tot dan toe nog nooit gerealiseerde contrastwaarde tot gevolg. De 729 witte leds met local-dimmingfunctionaliteit reduceerde het energieverbruik aanzienlijk zonder grote concessies te doen aan de beeldkwaliteit. Zwart zal zwarter zijn indien de leds achter het lcd-scherm minder fel branden of geheel uit zijn. Nadeel van deze techniek is gelegen in het feit dat een full HD-scherm 1920x1080 pixels heeft, terwijl een gemiddeld ledbacklight gebruik maakt van 27x27 leds, resulterend in het feit dat één led van het backlight in dit voorbeeld 71 horizontale en 40 verticale pixels van het lcd-scherm belicht. Details kleiner dan een groep pixels van 71x40 kunnen dus niet lokaal belicht worden en dit leidt tot halo-effecten (een waas rondom bijvoorbeeld de aftiteling van een film). Dit effect zal nog versterkt worden door de toepassing van een diffuserplaat die tot taak heeft het licht van de leds egaal te verdelen.

De ideale situatie is dat iedere pixel zijn eigen lichtbron heeft, iets wat met de huidige technieken een zeer kostbare en dus geen haalbare zaak zal zijn.

Edge led
In tegenstelling tot de eerdere gebruikte technieken worden de leds nu aan de zijkanten van het scherm geplaatst. Achter het lcd-scherm is een plaat met kleine reflectoren gemonteerd. Deze reflectoren realiseren een gelijkmatige verdeling van het licht. Het zeer grote aantal reflectoren heeft als direct gevolg dat de diffuserplaat veel dunner kan zijn en zelfs zonder gebruik hiervan al een acceptabel beeld geeft, resulterend in een winst van 20% lichtopbrengst.

Een tweede voordeel is dat het niet langer noodzakelijk is om een enorme lichtbak achter het scherm te gebruiken, hierdoor is een reductie van 80% van de benodigde ruimte tussen het backlight en het lcd-scherm mogelijk. Onafhankelijke onderzoeken bevestigen de enorme besparing van het energieverbruik die deze laatste stap met led mogelijk maakt.[bron?] 
LED TV voordeligste LED TV beste koop LED TV beste merk LED TV beste apparatuur LED TV beste LED TV een merk LED TV kopen LED TV aanbieding LED TV goedkoopste LED TV voordelige LED TV nieuw LED TV nieuwste LED TV aanbieding LED TV opruiming LED TV voordelig LED TV merk LED TV merk winkel LED TV merk winkels LED TV opruimingen LED TV audio en tv winkel LED TV computer winkel LED TV audio en tv shop LED TV Webshop LED TVradio en tv webshop LED TV beeldzaak LED TV videozaak LED TV LEDwinkel LED TV videowinkel LED TV vergelijken LED TV www.LEDtv.nl LED TV www.LEDtv.be LED TV www.LEDtv.de LED TV www.LEDtv.com LED TV www.LEDtv.uk LED TV www.LEDtvshop.nl LED TV www.LEDtvshop.be LED TV www.LEDtvshop.de LED TV www.LEDtvshop.com LED TV www.LEDtvshop.uk LED TV www.LED.nl LED TV www.LED.be LED TV www.LED.de LED TV www.LED.com LED TV www.LED.uk LED TV www.LEDtv.nl LED TV www.LEDtv.be LED TV www.LEDtv.de LED TV www.LEDtv.com LED TV www.LEDtv.uk LED TV www.beeld.nl LED TV www.LED.nl .nl .be .de .uk .com LED TV grootbeeld LED TV kleinbeeld LED TV 110 cm LED TV 101 cm LED TV 100 cm LED TV 90 cm LED TV 80 cm LED TV 72 cm LED TV 70 cm LED TV 71 cm LED TV 62 cm LED TV 60 cm LED TV 58 cm LED TV 55 cm LED TV 52 cm LED TV 50 cm LED TV 48 cm LED TV 45 cm LED TV 42 cm LED TV 40 cm LED TV 39 cm LED TV 38 cm LED TV 37 cm LED TV 33 cm LED TV 7 inch LED TV 9.2 inch LED TV 15 inch LED TV 17 inch LED TV 19 inch LED TV 20 inch LED TV 21 inch LED TV 22 inch LED TV 23 inch LED TV 26 inch LED TV 27 inch LED TV 30 inch LED TV 32 inch LED TV 37 inch LED TV 40 inch LED TV 42 inch LED TV 45 inch LED TV 46 inch LED TV 47 inch LED TV 50 inch LED TV 52 inch LED televisie voordeligste LED televisie beste koop LED televisie beste merk LED televisie beste apparatuur LED televisie beste LED televisie een merk LED televisie kopen LED televisie aanbieding LED televisie goedkoopste LED televisie voordelige LED televisie nieuw LED televisie nieuwste LED televisie aanbieding LED televisie opruiming LED televisie voordelig LED televisie merk LED televisie merk winkel LED televisie merk winkels LED televisie opruimingen LED televisie audio en televisie winkel LED televisie computer winkel LED televisie audio en televisie shop LED televisie Webshop LED televisieradio en televisie webshop LED televisie beeldzaak LED televisie videozaak LED televisie LEDwinkel LED televisie videowinkel LED televisie vergelijken LED televisie www.LEDtelevisie.nl LED televisie www.LEDtelevisie.be LED televisie www.LEDtelevisie.de LED televisie www.LEDtelevisie.com LED televisie www.LEDtelevisie.uk LED televisie www.LEDtelevisieshop.nl LED televisie www.LEDtelevisieshop.be LED televisie www.LEDtelevisieshop.de LED televisie www.LEDtelevisieshop.com LED televisie www.LEDtelevisieshop.uk LED televisie www.LED.nl LED televisie www.LED.be LED televisie www.LED.de LED televisie www.LED.com LED televisie www.LED.uk LED televisie www.LEDtelevisie.nl LED televisie www.LEDtelevisie.be LED televisie www.LEDtelevisie.de LED televisie www.LEDtelevisie.com LED televisie www.LEDtelevisie.uk LED televisie www.beeld.nl LED televisie www.LED.nl .nl .be .de .uk .com LED televisie grootbeeld LED televisie kleinbeeld LED televisie 110 cm LED televisie 101 cm LED televisie 100 cm LED televisie 90 cm LED televisie 80 cm LED televisie 72 cm LED televisie 70 cm LED televisie 71 cm LED televisie 62 cm LED televisie 60 cm LED televisie 58 cm LED televisie 55 cm LED televisie 52 cm LED televisie 50 cm LED televisie 48 cm LED televisie 45 cm LED televisie 42 cm LED televisie 40 cm LED televisie 39 cm LED televisie 38 cm LED televisie 37 cm LED televisie 33 cm LED televisie 7 inch LED televisie 9.2 inch LED televisie 15 inch LED televisie 17 inch LED televisie 19 inch LED televisie 20 inch LED televisie 21 inch LED televisie 22 inch LED televisie 23 inch LED televisie 26 inch LED televisie 27 inch LED televisie 30 inch LED televisie 32 inch LED televisie 37 inch LED televisie 40 inch LED televisie 42 inch LED televisie 45 inch LED televisie 46 inch LED televisie 47 inch LED televisie 50 inch LED televisie 52 inch

       
 
Advertentie
 
 
   


 

CrawlTrack: open-source crawlers and spiders tracking script- SEO script -script open-source de détection des robots

 
Google
 
 
 
Zoek Audio-Video-TV
 
 

:: 3Com
:: Acer
:: Aiptek
:: Aiwa
:: Akai
:: Alpine
:: AMOI
:: AOC
:: Atec
:: Audioart
:: Audiosonic
:: Audiovox
:: Audix
:: Axion
:: Axxion
:: Bang & Olufsen
:: Benq
:: Beond
:: Blaupunkt
:: Bose
:: Boston Acoustics
:: Cambridge
:: Cat
:: Conrac
:: Cyrus
:: Daewoo
:: D-BOSS
:: Denon
:: Denver
:: DK digital
:: DQT
:: Elta
:: Eltax
:: Finlux
:: Funai
:: Gericom
:: Grundig
:: Hannspree
:: Harman kardon
:: Hisense
:: Hitachi
:: Home electronics
:: Hyundai
:: JVC
:: Kenwood
:: Leiker
:: Lenco
:: Lexsor
:: LG
:: Loewe
:: Marantz
:: Marquant
:: Matsui
:: Medion
:: Metronic
:: Mirai
:: Mitsubishi
:: Nad
:: Nakamichi
:: Nec
:: Nikkei
:: Normende
:: Odys
:: Onkyo
:: Orion
:: Otic
:: Palladium
:: Panasonic
:: Perstel
:: Philips
:: Pioneer
:: Prestigio
:: Proline
:: Real spectral
:: Roadstar
:: Rotel
:: Sagem
:: Salora
:: Samsung
:: Sanyo
:: Sharp
:: Skytec
:: Sony
:: Sugden
:: Sunstech
:: Tangent
:: Tatung
:: Teac
:: Technics
:: Technisat
:: Techwood
:: Thes
:: Thomson
:: Time
:: Tivoli
:: Tokai
:: Toshiba
:: Tosumi
:: VDG
:: Vestax
:: Vestel
:: Videoseven
:: Viewpia
:: Viewsonic
:: X4-Tech
:: Yamaha
:: Zinwell

 
Zoeken Luidspeaker
 
   
 
Zoek Beamer
 
 
:: 3M
:: ASK Proxima
:: Canon
:: Casio
:: Dell
:: Epson
:: HP
:: IBM
:: InFocus
:: Liesegang
:: Optoma
:: Plus
:: Sim2
:: Synelec
:: Meer
 
Zoek Audio