Menu
 
 

:: Home
:: Bookmark ons
:: Adverteren
:: Zoek
:: Opnieuw

 
 
Google
 
 
Audio apparatuur
 
   
   
 
Video apparatuur
 
   
   
 
TVapparatuur
 
 

:: LCD
:: LED TV
:: Plasma
:: Televisie
:: Breedbeeld
:: TV-Video combi
:: Monitor
:: Beamer
:: Projector

----------------------------
CAR AUDIO
---------------------------
:: Radio
:: MP3 speler
:: CD speler
:: DVD Speler
:: CD wisselaar
:: Monitor
:: Baspijpen
:: Booster
:: Subwoofer
:: Tweeter
:: Luidspreker
:: Boxen
:: Cassettedeck

 
   
 
Philips apparatuur
 
   
 
Blaupunkt apparatuur
 
 

:: Versterker
:: Receiver
:: Cd speler
:: Cd wisselaar
:: Cassettedeck
:: Tuner
:: Equalizer
:: HIFI set
:: Mini set
:: Midi set
:: Audio set
:: Surround set

 
 
Bose apparatuur
 
 
B&O apparatuur
 
 
Marantz apparatuur
 
 
Aiwa apparatuur
 
   
 
Benq apparatuur
 
   
   
 
Vincent apparatuur
 
   
 
Aanbevolen links
 
 
 
 
De pagina Opnieuw laden om meer of een andere goedkoop te zien! Klik in het menu linksboven op "Opnieuw".
 
Philips Receiver
:: Audio :: Versterker :: Receiver :: Cd speler :: Cd wisselaar
:: Cassettedeck :: Tuner :: Equalizer :: HIFI set :: Mini set
:: Midi set :: Audio set :: Surround set :: Platenspeler
:: Boxen :: Luidsprekers
:: Video :: DVD Harddisk Recorder :: DVD Recorder :: DVD Speler
:: DVD Combi :: Video Recorder :: Home Cinema
:: TV :: LCD :: Plasma :: Televisie :: Breedbeeld :: TV-Video combi
:: Monitor :: Beamer :: Projector
:: Car :: Radio :: MP3 speler :: CD speler :: DVD Speler :: CD wisselaar
:: Monitor :: Baspijpen :: Booster :: Subwoofer :: Tweeter
:: Luidspreker :: Boxen :: Cassettedeck
 
 

Receiver

Een Receiver is een radio(tuner) en versterker in een kast.

Bron : lautechmo.findit.nl

Tuner

Met een tuner wordt over het algemeen het radiogedeelte van een stereotoren bedoeld. De term radio wordt meestal gebruikt voor een zelfstandig apparaat.

De tuners hadden eerst aan analoge afstemming, en geen afstandsbediening. Later kwamen er digitale tuner, en een bijhorende afstandsbediening. Digitale tuners herken je aan het feit dat er geen "draaischuif" om de frequentie te vinden is, maar een serie knoppen.


Analoge tuner
Een voorbeeld van een simpele analoge tuner is een zogenaamd LC-circuit, dat een spoel en een condensator in serie heeft geschakeld. Dit circuit heeft een impedantie, een complexe weerstand die minimaal is bij een bepaalde frequentie. Deze frequentie wordt de resonantiefrequentie van het circuit genoemd en is in te stellen door de zelfinductie en/of capaciteit van de spoel en/of condensator aan te passen. Als er over dit circuit dus een veelvoud van signalen met verschillende frequenties wordt gezet (bijvoorbeeld alle radiogolven die door de antenne worden opgevangen), dan wordt een bepaalde frequentie versterkt. Dit versterkte signaal wordt daarna door eventuele filters en dergelijke gevoerd en uiteindelijk in geluid omgezet in de luidsprekers.

Bedenk dat dit mechanisme simplistisch is en dat tuners in moderne radio's anders werken. Zo wordt bijvoorbeeld de spoel in dit soort circuits vermeden omdat deze lastig te miniaturiseren is.


Versterker

Een versterker is een elektronische schakeling die tot taak heeft een elektrisch signaal te versterken. Het uitgangssignaal dat de versterker produceert is qua vorm gelijk aan het ingangssignaal.

Als iemand bijvoorbeeld in een microfoon praat, dan levert die microfoon een heel klein signaal. Om dat signaal duidelijk in bijvoorbeeld een stadion te laten horen moet het dus versterkt worden, en daar is een versterker voor, in dit voorbeeld een audioversterker. De amplitude van het uitgangssignaal gedeeld door de amplitude van het ingangssignaal, is een constante factor. Deze constante is de versterkingsfactor van de versterker.

Afhankelijk van de toepassing kan een versterker eenvoudig of ingewikkeld zijn. Een audioversterker heeft tot doel om voor de mens hoorbare signalen te versterken. Bekende voorbeelden is de versterker voor de weergave van cd en grammofoonplaat, de gitaarversterker en de basversterker. Maar er zijn ook andere toepassingen, zoals het versterken van hoogfrequente signalen (zie frequentie).

Inhoud
1 Audioversterker
2 Hoogfrequente versterker
3 Kwaliteit
3.1 Signaal-ruisverhouding
3.2 Frequentiebereik en bandbreedte
3.3 Frequentiekarakteristiek
3.4 Kanaalscheiding
3.5 Impulsrespons
4 Actieve componenten

Audioversterker
Een audioversterker versterkt signalen in het hoorbare gebied. Voor audioversterkers zijn onder andere vervorming, kanaalscheiding, ruis en brom nivo van belang. Frequenties buiten het hoorbare gebied geven wetenschappelijk gezien geen verbetering aan het uiteindelijke geluid. Sommige mensen beweren overigens dat de verschillen duidelijk te horen zijn.

Audioversterkers kunnen variëren van een microfoonversterker (die zo weinig mogelijk ruis moet toevoegen) tot en met versterkers voor voetbalstadions en muziekhallen (die vermogen moet leveren). Audioversterkers die een signaal aan luidsprekers geven worden ook wel vermogensversterkers genoemd.

Hoogfrequente versterker
Versterken van hoogfrequente signalen is ten gevolge van allerlei parasitaire capaciteiten en inductie veel ingewikkelder dan bijvoorbeeld het versterken van een audiosignaal. Alle componenten moeten speciaal geschikt zijn voor hoge frequenties. Verder kunnen spoelen gebruikt worden om bepaalde frequenties te filteren of door te laten. Bij een audioversterker kan dat ook, maar dan zouden de spoelen groot en zwaar worden vanwege de lage frequenties.

Bij hoogfrequente signalen fungeert iedere aansluitdraad en ieder koperspoor op een printplaat als een spoel. Daar moet bij het ontwerp rekening mee gehouden worden. Onbedoeld kan een versterker fungeren als radio-ontvanger waardoor radiogolven een storende invloed kunnen hebben. Daarom worden sommige delen afgeschermd met metaal.

Door gebruik te maken van kleine SMD-onderdelen, is ook de printplaat kleiner en de kopersporen korter. Daardoor is dat beter geschikt voor hoge frequenties.

Kwaliteit
De functie van een versterker is alleen maar om een elektrisch signaal te versterken, maar een versterker voegt zelf ook (ongewenste) ruis toe, en zal bepaalde frequenties iets meer versterken dan andere frequenties, en zal kleine signalen iets anders versterken dan grote signalen, waardoor er vervorming kan ontstaan. De mate waarin dit gebeurt hangt af van de kwaliteit van de gebruikte componenten en de kwaliteit van het ontwerp.


Signaal-ruisverhouding
De signaal-ruisverhouding (kortweg S/N) is de verhouding tussen het signaal waar het om gaat, en de ruis die de versterker zelf toevoegt. Dit wordt altijd in decibel (dB) aangeduid. De ruis die de versterker toevoegt heeft meestal een constant volume. Dus die ruis is voornamelijk hoorbaar in de stille passages. Maar als je een goede versterker koopt heb je hier geen last van, tegenwoordig hoor je die ruis eigenlijk niet meer.

Bij een signaal-ruis verhouding van 60 dB is de ruis zeer zacht te horen. Een signaal-ruisverhouding van 90 dB is zeer goed.

Frequentiebereik en bandbreedte
Het frequentiebereik van een versterker geeft de laagste en de hoogste frequentie aan, die nog versterkt wordt, en de versterking nog minder dan een opgegeven aantal decibel constant blijft. Het menselijk gehoor kan frequenties horen van ruwweg 20 Hz tot 20 kHz. Een goede versterker zal dan ook dat bereik versterken, of beter: tot 30 kHz (zie hierboven bij audioversterker). Frequenties onder de 20 Hz kunnen niet gehoord maar wel gevoeld worden, daarom versterken sommige versterkers al frequenties vanaf 2 Hz.

Bij hoogfrequent versterkers (bijvoorbeeld voor radiosignalen) wordt meestal van bandbreedte gesproken in plaats van frequentiebereik. Elektronische versterkers zijn slechts in staat om een ingangssignaal te versterken binnen een bepaald frequentie gebied. Voor frequentie componenten die buiten dit gebied vallen zal de versterkingsfactor geleidelijk verminderen in grootte, bovendien ontstaat een fase verschil tussen ingangs- en uitgangssignaal. Het frequentie gebied waar binnen de versterkingsfactor constant blijft binnen een vooropgestelde marge noemt men de bandbreedte.

Frequentiekarakteristiek
De frequentiekarakteristiek (of frequentieoverdracht) geeft aan in welke mate elke frequentie versterkt wordt. Een versterker zal de ene frequentie iets meer versterken dan een andere frequentie. Een bijkomend effect is, dat daardoor fasedraaïng van het signaal optreedt. Het menselijk gehoor is daar zeer gevoelig voor, omdat de fase gebruikt wordt bij het bepalen van het stereobeeld.


Kanaalscheiding
De kanaalscheiding geeft de mate van scheiding aan tussen het linker en rechter kanaal, of tussen de meerdere kanalen bij een surround systeem. Aangezien de versterkers voor de verschillende kanalen in hetzelfde apparaat zitten, is er altijd sprake van overdracht van een signaal naar een ander kanaal. Deze waarde wordt in decibel (dB) opgegeven. Een kanaalscheiding van 60dB wil zeggen dat als een signaalniveau op 0 dBV op het linker kanaal wordt aangeboden, dat dat signaal dan in het rechterkanaal niet sterker meetbaar zal zijn dan -60dBV.


Impulsrespons

De impulsrespons (pulse response) is vooral interessant voor versterkers in meetapparatuur. Het ingangssignaal is een eenmalige puls, en het uitgangssignaal zegt iets over de kwaliteit van de versterker. Er zijn ook wiskundige berekeningen om de impulse response te berekenen door op de ingang ruis te zetten.


Actieve componenten
De versterking van een signaal gebeurt met zogenaamde actieve componenten.

Transistor
De bipolaire transistor is een soort 'standaard' component. Het is klein, kan een signaal gemakkelijk 100 keer versterken, maar voegt relatief veel ruis toe.
FET
De veldeffect transistor (FET) is ook een transistor, maar volgens een ander principe en levert onder andere minder ruis.
Operationele versterker
Een operationele versterker of 'op-amp' is een chip die meerdere transistoren herbergt.
Elektronenbuis
De elektronenbuis levert zo weinig ruis, dat deze geschikt is voor bijna alle signalen, inclusief hoogfrequente signalen. Vanwege grote afmeting, kwetsbaarheid en hoge benodigde spanning is de buis in consumentenelektronica vrijwel volledig verdrongen door halfgeleidercomponenten. De buis wordt toegepast in een zogenaamde Buizenversterker.

 

 
Philips receiver voordeligste Philips receiver opruimingen Philips receiver goedkope Philips receiver uitverkoop Philips receiver beste voordeligste Philips receiver opheffing uitverkoop Philips receiver kopen Philips receiver aanbieding Philips receiver goedkoopste Philips receiver voordelige Philips receiver nieuw Philips receiver nieuwste Philips receiver aanbieding Philips receiver opruiming Philips receiver voordelig Philips midi receiver Philips 43 cm receiver Philips hifi receiver Philips receiver met dolby b Philips receiver met dolby bc Philips receiver met RDS Philips receiver met TA Philips receiver met 24 uurs klok Philips receiver met AMS Philips receiver met ATA Philips receiver met SSIR PLL synthesizer tuner Philips receiver met EON Philips receiver met AF Philips receiver met BTM (best tuning memory) Philips receiver met telefoon mute Philips receiver merk Philips receiver merk winkel Philips receiver merk winkels Philips receiver opruimingen Philips receiver audio en tv winkel Philips receiver computer winkel Philips receiver audio en tv shop Philips receiver Webshop Philips receiver radio en tv webshop Philips receiver audiozaak Philips receiver videozaak Philips receiver audiowinkel Philips receiver videowinkel Philips receiver vergelijken Philips receiver www.philips.nl Philips receiver www.philips.be Philips receiver www.philips.de Philips receiver www.philips.com Philips receiver www.philips.uk Philips receiver www.philipsshop.nl Philips receiver www.philipsshop.be Philips receiver www.philipsshop.de Philips receiver www.philipsshop.com Philips receiver www.philipsshop.uk Philips receiver www.philipsreceiver.nl Philips receiver www.philipsreceiver.be Philips receiver www.philipsreceiver.de Philips receiver www.philipsreceiver.com Philips receiver www.philipsreceiver.uk Philips receiver www.receiver.nl Philips receiver www.receiver.be Philips receiver www.receiver.de Philips receiver www.receiver.com Philips receiver www.receiver.uk Philips receiver www.audio.nl Philips receiver www.philipsaudio.nl philips.nl philips.be philips.de philips.uk philips.com Philips receivers voordeligste Philips receivers opruimingen Philips receivers goedkope Philips receivers uitverkoop Philips receivers beste voordeligste Philips receivers opheffing uitverkoop Philips receivers kopen Philips receivers aanbieding Philips receivers goedkoopste Philips receivers voordelige Philips receivers nieuw Philips receivers nieuwste Philips receivers aanbieding Philips receivers opruiming Philips receivers voordelig Philips midi receivers Philips 43 cm receivers Philips hifi receivers Philips receivers met dolby b Philips receivers met dolby bc Philips receivers met RDS Philips receivers met TA Philips receivers met 24 uurs klok Philips receivers met AMS Philips receivers met ATA Philips receivers met SSIR PLL synthesizer tuner Philips receivers met EON Philips receivers met AF Philips receivers met BTM (best tuning memory) Philips receivers met telefoon mute Philips receivers merk Philips receivers merk winkel Philips receivers merk winkels Philips receivers opruimingen Philips receivers audio en tv winkel Philips receivers computer winkel Philips receivers audio en tv shop Philips receivers Webshop Philips receivers radio en tv webshop Philips receivers audiozaak Philips receivers videozaak Philips receivers audiowinkel Philips receivers videowinkel Philips receivers vergelijken Philips receivers www.philips.nl Philips receivers www.philips.be Philips receivers www.philips.de Philips receivers www.philips.com Philips receivers www.philips.uk Philips receivers www.philipsshop.nl Philips receivers www.philipsshop.be Philips receivers www.philipsshop.de Philips receivers www.philipsshop.com Philips receivers www.philipsshop.uk Philips receivers www.philipsreceivers.nl Philips receivers www.philipsreceivers.be Philips receivers www.philipsreceivers.de Philips receivers www.philipsreceivers.com Philips receivers www.philipsreceivers.uk Philips receivers www.receivers.nl Philips receivers www.receivers.be Philips receivers www.receivers.de Philips receivers www.receivers.com Philips receivers www.receivers.uk Philips receivers www.audio.nl Philips receivers www.philipsaudio.nl philips.nl philips.be philips.de philips.uk philips.com       
 
Advertentie
 
 
   


 

CrawlTrack: open-source crawlers and spiders tracking script- SEO script -script open-source de détection des robots

 
Google
 
 
 
Zoek Audio-Video-TV
 
 

:: 3Com
:: Acer
:: Aiptek
:: Aiwa
:: Akai
:: Alpine
:: AMOI
:: AOC
:: Atec
:: Audioart
:: Audiosonic
:: Audiovox
:: Audix
:: Axion
:: Axxion
:: Bang & Olufsen
:: Benq
:: Beond
:: Blaupunkt
:: Bose
:: Boston Acoustics
:: Cambridge
:: Cat
:: Conrac
:: Cyrus
:: Daewoo
:: D-BOSS
:: Denon
:: Denver
:: DK digital
:: DQT
:: Elta
:: Eltax
:: Finlux
:: Funai
:: Gericom
:: Grundig
:: Hannspree
:: Harman kardon
:: Hisense
:: Hitachi
:: Home electronics
:: Hyundai
:: JVC
:: Kenwood
:: Leiker
:: Lenco
:: Lexsor
:: LG
:: Loewe
:: Marantz
:: Marquant
:: Matsui
:: Medion
:: Metronic
:: Mirai
:: Mitsubishi
:: Nad
:: Nakamichi
:: Nec
:: Nikkei
:: Normende
:: Odys
:: Onkyo
:: Orion
:: Otic
:: Palladium
:: Panasonic
:: Perstel
:: Philips
:: Pioneer
:: Prestigio
:: Proline
:: Real spectral
:: Roadstar
:: Rotel
:: Sagem
:: Salora
:: Samsung
:: Sanyo
:: Sharp
:: Skytec
:: Sony
:: Sugden
:: Sunstech
:: Tangent
:: Tatung
:: Teac
:: Technics
:: Technisat
:: Techwood
:: Thes
:: Thomson
:: Time
:: Tivoli
:: Tokai
:: Toshiba
:: Tosumi
:: VDG
:: Vestax
:: Vestel
:: Videoseven
:: Viewpia
:: Viewsonic
:: X4-Tech
:: Yamaha
:: Zinwell

 
Zoeken Luidspeaker
 
   
 
Zoek Beamer
 
 
:: 3M
:: ASK Proxima
:: Canon
:: Casio
:: Dell
:: Epson
:: HP
:: IBM
:: InFocus
:: Liesegang
:: Optoma
:: Plus
:: Sim2
:: Synelec
:: Meer
 
Zoek Audio